U BiH pao jedan od najtraženijih europskih bjegunaca, povezuju ga i s ubijenim vođom škaljarskog klana

Na Jahorini je uhićen Mladen Samardžija, traži ga slovenska policija

FOTO: Telegram/EUROPOL

Jedan od najtraženiji bjegunaca Europske unije, 33-godišnji Mladen Samardžija uhićen je danas u akciji Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske. Uhićen je na Jahorini, a MUP RS je objavio i fotografije uhićenja.

Uhićenje Mladena Samardžije
MUP RS-a

Samardžija je već duže vrijeme u bijegu od slovenskog pravosuđa, a za njim je raspisana tjeralica zbog umiješanosti u organizirani kriminal. EUROPOL navodi da je opasan.

Na listi 50 najtraženijih

Nalazi se na listi 50 najtraženijih bjegunaca Europske unije, a tražen je zbog izbjegavanja dolaska na sud u postupku koji se vodi protiv njega, vezano uz organizirani kriminal i trgovinu drogom.

Slovenski mediji pisali su da je Samardžija kao dobavljač heroina u kolovozu 2020. bio meta istrage slovenske policije. Tajni agenti su od njega kupovali heroin. Na vrećicama s drogom pronađeno je više njegovih otisaka prstiju.

Uhićenje Mladena Samardžije
MUP RS-a

Uhićen i prošle godine

Samardžija je uhićen i prošle godine na Palama, naselju u blizini Sarajeva, piše Avaz. U automobilu koji je vozio pronađeno je 58.000 eura i četiri mobitela koji su mu, zajedno s automobilom, oduzeti.

Unatoč slovenskoj tjeralici, pušten je na slobodu jer ga je od izručenja štitilo dvojno državljanstvo. Mediji ga povezuju i s ubijenim vođom škaljarskog klana Jovanom Vukotićem kojemu je kum.

Mladen Samardžija
Screenshot/EUROPOL