U istražnom zatvoru u Dubrovniku umro 21-godišnjak koji je dvaput orobio imućnu staricu u dolini Neretve. Pokrenuta istraga

Okolnosti smrti su nerazjašnjene

14.7.2023., Zagreb - Na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Bozinovic nazocio je primopredaji kombi vozila s policijskim obiljezjima za potrebe temeljne i interventnih jedinica policije. 
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL/Ilustracija

Tijekom prosinca 2023. godine u zatvoru u Dubrovniku preminula je jedna osoba koja je u njemu završila u statusu istražnog zatvorenika. Ta informacija potvrđena je Dubrovačkom vjesniku iz Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa i uprave RH.

Kako taj list neslužbeno doznaje, pozivajući se na dobro upućene izvore, pod zasad nerazjašnjenim okolnostima preminuo 21-godišnji instalater grijanja Lj.K. zvani Cobra, inače državljanin RH i BiH. Isti izvori tvrde da na tijelu zatvorenika nisu nađeni tragovi fizičkog nasilja. Uzorci tkiva su, ističu, izuzeti i poslani na toksikološko vještačenje u referentni Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu iz kojeg se još uvijek očekuju nalazi.

Ukrali 65 tisuća dolara

Uhićeni 21-godišnjak u istražnom zatvoru se nalazio zbog sumnje da je u svibnju prošle godine s još tri osumnjičene osobe na području doline Neretve počinio razbojništvo na štetu 76-godišnje starice iz Opuzena i njezine kćeri s prebivalištem u SAD-u.

Teretilo ga se da je provalio u njezinu kuću s 22-godišnjim državljaninom BiH i orobio staricu, dok su druga dvojica državljana BiH starih 25 i 35 godina držali stražu ispred kuće. 76-godišnjakinji su ukrali 65 tisuća dolara, tri tisuće eura i dva zlatna lančića.

Ranije orobio istu staricu

Dubrovački vjesnik piše da su od starice uzeli samo pola novca koji su pronašli u ladici ispod kreveta, te da istražitelji navode kako je u njoj ostao istovjetan iznos dolara koje je kćerka iz SAD-a slala majci koja novac nije čuvala u banci, već na “provjerenom mjestu”.

Također, tijekom istrage je utvrđena sumnja da je Cobra istu staricu opljačkao tijekom listopada 2022. godine te da je tom prilikom ukrao 31 tisuću kuna i 60 eura te šest ručnih satova i jedan fotoaparat.