Krijumčar u kamionu punom migranata usred noći bježao policiji, uhvaćen nakon jednosatne potjere

Opazili su ga pokraj Slunja, uspjeli ga zaustaviti tek kod Karlovca

03.09.2020., Dubrava, Zagreb - Policijski ocevid u Osjeckoj ulici nakon potjere i navodne pucnjave. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: Marko Prpic/PIXSELL

Karlovačka policija jutros je nakon potjere uhvatila krijumčara koji im je na državnoj cesti D1 bježao u kamionu punom migranata. U 3.39 policajci su zaprimili dojavu da se iz smjera Cetingrada prema Slunju kreće teretno vozilo bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, te da se u njemu najvjerojatnije nalaze ilegalni migranti.

Policijski službenici Ravnateljstva policije izašli su na teren nakon dojave te pronašli vozilo i pokušali ga zaustaviti korištenjem svjetlosnih i zvučnih signala. No, vozač je ignorirao policiju i dao se u bijeg.

U potjeru su se nakon toga uključile i druge policijske ophodnje PU karlovačke te su pokušale zaustaviti vozilo. Vozač je tijekom bijega na državnoj cesti D1 u Tušiloviću, gdje se izvode radovi, vozilom oštetio prometne znakove i nastavio se kretati u smjeru Karlovcu.

Vozač pokušao pobjeći

Policajci su vozilo uspjeli zaustaviti sat vremena nakon dojave, u 4.57 na zaobilaznici u Turnju. Vozač je izašao iz njega i pokušao pobjeći, no policija ga je odmah uhvatila.

Pregledom teretnog vozila, u kabini i teretnom prostoru uočen je veći broj stranih državljana. Iz PU karlovačke ističu kako slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.