U Londonu čovjek slučajno pronašao novorođenče dok je šetao psa. Netko je curicu strpao u vrećicu i ostavio na hladnoći

Tek rođena djevojčica je bila umotana u ručnik i ostavljena na temperaturi ispod nule

Police keep watch by a road leading to London's Luton Airport following a fire which caused a partial collapse of a parking structure in Luton on October 11, 2023. Five people, including four firefighters and an airport employee, were admitted to hospital, according to the local ambulance service. (Photo by HENRY NICHOLLS / AFP)
FOTO: AFP

Novorođena djevojčica umotana u ručnik i stavljena u vrećicu za kupovinu ostavljena je u Newhamu u istočnom Londonu. Bebu je pronašao prolaznik koji je šetao pse.

Temperatura zraka bila je ispod nule pa je prolaznik bebu grijao dok nije stigla pomoć. Policija je priopćila da je beba neozlijeđena, na sigurnom i dobrog zdravstvenog stanja te da je u bolnici.

U priopćenju navode da su zabrinuti za zdravlje majke djevojčice i pozivaju je da im se javi.

Pronađena u četvrtak navečer

Beba je pronađena u četvrtak oko 21:15 po lokalnom vremenu. Zapovjednik policije Simon Crick rekao je da je novorođenče spasilo to što ju je prolaznik grijao do dolaska policije i hitne pomoći.

“Naše misli sada se okreću majci djevojčice, iznimno smo zabrinuti za njezino zdravlje jer prolazi kroz traumatično iskustvo i treba liječničku pomoć nakon poroda”, kazao je.

“Educirani liječnici i specijalisti spremni su joj pružiti podršku. Pozivamo je da nas kontaktira telefonom ili osobno dođe do najbliže bolnice ili policijske postaje”, dodao je Crick.

Treće pronađeno novorođenče

Majci je poručio da je njezina kćer dobro te da, bez obzira na sve, potraži pomoć liječnika. Policija je zamolila građane koji imaju bilo kakvu informaciju o majci da im se jave, piše BBC.

Ovo novorođenče je treće koje je pronađeno u Newhamu u posljednjih nekoliko godina. Jedna novorođena djevojčica ostavljena je u parku u veljači 2019., a tek rođeni dječak pronađen je na ulici u siječnju 2020. godine.