U Moskvi i okolici izbili ogromni požari, zahvaćena i tvornica vojne opreme. Policija istražuje jesu li podmetnuti

U požarima nije bilo stradalih, kažu vlasti

FOTO: Screenshot/Twitter

Sinoć su u Moskvi i moskovskoj regiji izbili veliki požari – jedan u tvornici vojne opreme, a drugi u zgradi javne uprave. Prema Kyiv Independentu, požar je izbio u tvornici Polikom u Obukhovu, koja se nalazi u moskovskoj regiji. Požar je okvalificiran kao “trećeg ranga”, budući da je zahvatio površinu veću od 8000 kvadratnih metara.

Vatrogasci su ga gasili više od četiri sata, a na terenu je bilo više od stotinu ljudi. Za sada nije poznato što je izazvalo požar ovako velikih razmjera. Policija ne isključuje da je požar možda podmetnut, ali ne isključuju niti mogućnost da je uzrok bio kvar na električnim instalacijama.

Proizvode materijale za vojsku

Tvrtka Polikom je jedan od najvećih ruskih proizvođača specijaliziranih za proizvodnju termoplastičnih spojeva i kompozitnih materijala za industrije poput građevinarstva, automobilske industrije, kućanskih aparata, obuće, medicine i hrane.

U njenom vlasništvu je i Gavary Group, tvrtka koja se nalazi pod sankcija i koja je optužena za proizvodnju materijala potrebnih za specijalnu obuću, kacige, pancirne prsluke i drugu opremu za vojsku.

Požar u Moskvi gašen nekoliko sati

U samoj Moskvi, pišu ruski mediji, gorjela je zgrada lokalne uprave i industrijska zgrada. Portal Online.ua ističe kako se ne može precizirati koja od te dvije zgrade je zapravo gorjela.

No, rusko ministarstvo za hitne situacije objavilo je kako je požar zahvatio površinu od 2000 kvadratnih metara, te da su spasioci nekoliko sati gasili požar. Ni u ovom požaru nema prijavljenih žrtava, a za sada se ne zna niti uzrok požara, piše Pravda.ua.