U onoj nesreći dan prije Banožićeve sudjelovala je njegova nosačica kišobrana. MORH-ov auto je slupan

Riječ je o MORH-ovoj šefici protokola

29.05.2022., Zagreb - Svecani koncert u povodu Dana drzavnosti i 30. obljetnice medjunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Mario Banozic  Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
FOTO: Sandra Simunovic/PIXSELL

Danas se pojavila vijest kako su šefica protokola Ministarstva obrane i šef osiguranja bivšeg ministra Marija Banožića u petak u 13:18 sati službenim vozilom MORH-a sudjelovali u prometnoj nesreći u Vukovarsko-srijemskoj županiji, na cesti Marinci-Bogdanovci. Bilo je to samo dan prije nego što je sam Banožić privatnim terencem izazvao nesreću u kojoj je poginuo otac dvoje djece.

Jutarnji list dobio je potvrdu MORH-a da su u prometnoj u petak sudjelovali “djelatnica Samostalnog odjela za protokol Ministarstva obrane i pripadnik Oružanih snaga RH”. Pišu dalje kako je u automobilu sa šefom osiguranja bila Nataša Pejčić Šušković, voditeljica Samostalnog odjela za protokola MORH-a.

Inače, ona je javnosti poznatija kao žena koja je jednom prigodom Banožiću držala kišobran da ne pokisne dolazeći na događaj u zagrebačkom HNK. Pejić Šušković i pripadnik oružanih snaga su se tog dana vraćali iz Bogdanovaca gdje je tadašnji ministar Banožić sudjelovao na obilježavanju 32. obljetnice sjećanja na teška stradanja civila i branitelja Bogdanovaca, a MORH javlja da su bili na službenoj dužnosti.

Šefica protokola koja voli iskakati iz protokola

Jutarnji piše i kako je vozač koji je šef osiguranja bivšeg ministra, pripadnik Vojne policije. Njihovi sugovornici su napomenuli da pripadnici Vojne policije voze i štite jedino ministra. Stoga je upitno je li šeficu protokola smio voziti šef osiguranja ministra.

Prema riječima njihovih sugovornika, trebao bi je voziti civilni vozač budući da MORH ima prometni servis u kojemu su službeni civilni vozači i automobili. Isti sugovornici su im pak kazali i da šefica protokola, pozivajući se na autoritet ministra, često voli iskakati van pravila.