U Puli preminula dvogodišnja djevojčica. I dva dana prije smrti bila je u bolnici

Neslužbeno se doznaje da je curica tada u bolnici bila zbog bolova u trbuhu

24.07.2023.., Pula -
Pulska Bolnica. Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
FOTO: Srecko Niketic/PIXSELL

U pulskoj bolnici umrlo je dijete koje je dovezeno u nedjelju u noćnim satima zbog pogoršanja zdravstvenog stanja. Nažalost, pokušaji reanimacije bili su neuspješni, objavili su ranije danas iz PU istarske. Dodali su da će točan uzrok smrti biti poznat nakon dobivanja nalaza toksikoloških vještačenja i histoloških analiza tkiva.

U međuvremenu, Jutarnji list iz neslužbenih izvora doznaje da je dijete dva dana prije smrti bilo u bolnici sa sličnim simptomima, a riječ je o bolovima u trbuhu.

Dvogodišnju djevojčicu iz Poreča u bolnicu su dovezli roditelji. U Nastavnom zavodu za Hitnu medicinu Istarske županije nemaju informacije u kojem je stanju bilo dijete, ni što mu je točno bilo.

‘U 25 godina rada imala sam četiri do pet takvih slučajeva’

“Danas je sprovod djeteta i ekipa Hitne pomoći je išla na lice mjesta jer želimo pomoći kome bude trebalo zato što su ovo iznimno stresne situacije”, rekla je za Jutarnji Gordana Antić, bivša ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije i aktualna županijska pročelnica za zdravstvo.

“Osobno sam u 25 godina rada imala četiri do pet takvih slučajeva. Na godišnjoj razini imamo do devet slučajeva da se zove Hitna pomoć u slučajevima kao što su pedijatrijska smrt u kolijevci, utapanje i dijete stradalo u prometnoj nesreći. Vjerujem da u bolnici ima toga i više”, kaže i dodaje da su iznimno veliki stresovi.

“Baš zato svi djelatnici Hitne pomoći idu na kontinuirane edukacije i pedijatrijske tečajeve. Imamo i adekvatnu opremu, no bez obzira na sve, takav te slučaj mentalno iscrpi i zato je važna psiho-sociološka pomoć. No, kada znamo da smo učinili sve što smo mogli, ljudima je lakše iako se radi o jako teškim situacijama”, dodala je.