U Splitu uhićen 20-godišnjak s hrpom droge

Nađeno je gotovo po kilogram marihuane i MDMA, uz 3305 tableta ecstasyja

FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

Dvadesetogodišnji mladić je uhićen u Splitu nakon što je policija u njegovom stanu pronašla veliku količinu raznih vrsta droga, doznaje se u policiji. Prilikom pretrage stana koji je koristio, policija je proteklog vikenda pronašla i oduzela 987 grama marihuane, 982 grama MDMA, 3305 tableta ecstasyja i 40 grama zdrobljenih tableta ecstasyja.

Uz to je pronađena i digitalna vaga za precizno mjerenje s tragovima nalik na drogu i uređaj za vakumiranje. Policija je rekla kako je 20-godišnjak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Prošle godine zaplijenili 31 posto više droge

Iz splitske policije podsjećaju da je ustrajnost njihovih službenika u suzbijanju zlouporabe droga rezultirala realizacijom 2349 zapljena tijekom 2023. godine što je 31 posto više u odnosu na 2022. godinu i dovršetkom 269 kriminalističkih istraživanja nad osobama koje su imale namjeru drogu preprodavati.

“Utvrđeno je da su ostvarili obilježja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama radi čega su kazneno prijavljeni. U prva dva tjedna ove godine realizirano je čak šest uspješnih kriminalističkih istraživanja tijekom kojih je pronađena i oduzeta velika količina različitih vrsta droga, što je nastavak uspješnog rada policijskih službenika i u ovoj godini”, dodaje policijska glasnogovornica Antonela Lolić.