U Splitu uhićena dva prilično nespretna dilera. Pali s motora bježeći policiji, kod sebe imali 3 vrste droge

Policija je pronašla pronašla 4,8 grama heroina, 5,3 grama speeda i 1,9 grama kokaina

28.04.2023., Split - U Splitu je večeras u stanu pronađen mrtav muškarac na čijem su tijelu tragovi koji upućuju na kazneno djelo, doznaje se od policije koja je privela osobu koju dovodi u vezu s tim, a neslužbeno se doznaje da je riječ o ženi. Photo: Milan Sabic/PIXSELL
FOTO: Milan Sabic/PIXSELL

Splitska policija prošloga četvrtka uhitila je 42-godišnjeg i 27-godišnjeg muškarca koji su im pokušali pobjeći. Dvojica muškaraca bili su na motociklu, a nakon što su uočili policiju, nisu se zaustavljali na znakove koje su im davali službenici te su se dali u bijeg.

Tijekom potjere muškarci su pali s motora, koji se otklizao i udario u zaustavljeno vozilo, te su nastavili bijeg pješice. No, policija ih je sustigla i uhitila, te je kod 42-godišnjaka pronašla 4,8 grama heroina, 5,3 grama speeda i 1,9 grama kokaina.

Policija je privela obojicu muškaraca i pokrenuli istragu u sklopu koje su pretražili stan 42-godišnjaka i u njemu pronašli vagu s ostacima droge, objavila je PU splitsko-dalmatinska.

Vrijeđao policajce

Službenici su utvrdili da je 42-godišnjak upravljao motorom prije stjecanja prava na upravljanje, da mu kaciga nije bila propisno vezana, a nije se htio testirati na prisutnost droge ili lijekova u organizmu.

Utvrđeno je i da 27-godišnjak također nije imao propisno vezanu kacigu, koja mu je ispala s glave tijekom potjere, a kada je uhićen vrijeđao je i vikao na policajce.

Stariji muškarac je uz odgovarajuće prijave predan pritvorskom nadzorniku, a protiv mlađeg su zbog prekršaja podnijeli optužni prijedlog nadležnom Općinskom prekršajnom sudu.