U Srbiji nestala dvogodišnja Danka. Traži je 200 ljudi, psi tragači, a dignuti su i dronovi: 'Samo sam se okrenula i nje više nije bilo'

Djevojčica je navodno viđena kako ide prema šumi

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je danas oko 13:45 u Banjskom polju kod grada Bora u Srbiji. U potragu za djevojčicom uključile su se sve dežurne službe MUP-a, a prvi put je aktiviran i sistem “Pronađi me”, piše portal Nova.rs.

Majka djevojčice nestanak je prijavila oko 15 sati. Potraga za Dankom ušla je u sedmi sat. Srpska policija objavila je da djevojčica ima smeđu kosu i oči, visine je oko 85 centimetara. Na sebi je u trenutku nestanka imala maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste hlače i crne cipele.

Prema neslužbenim informacijama, na nogama je i veći broj građana koji s obitelji tragaju za djevojčicom. Srpski mediji pišu da je podignut i dron, a područje na kojem je nestala nadlijeće helikopter. Dovedeni su psi tragači, a procjenjuje se da se u potragu uključilo oko 200 ljudi.

Stotine ljudi ju traže

Ocu djevojčice nekoliko puta je i pozlilo, a njezina je majka ispričala da je s djecom iz Bora došla u Banjsko polje kako bi se prošetali. ”Živimo u Boru. Dovela sam ih da se malo istrče i prošeću. Moji su porijeklom odavde i kao dijete sam tu često boravila. Dok sam se okrenula, nije je bilo. Ona još nema dvije godine, u svibnju će ih napuniti. Ne govori još. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala. Tu u blizini ima jedna šumica. Molim Boga da je što prije nađemo“, izjavila je majka za medije.

Potragu otežavaju mrak i hladnoća. Djevojčica je navodno viđena kako ide ka šumi. Teren od šest do sedam kilometara pretražen je po nekoliko puta. Na televizijama je prekidan program kako bi se emitirao apel o nestanku djevojčice.