U teškoj prometnoj nesreći kod Vinkovaca poginula jedna osoba, više ih je ozlijeđeno

U bolnici je umro 37-godišnjak zbog zadobivenih tjelesnih ozljeda

25.09.2023., Split - Krizanje ulica Sarajevska i Zagorski put, sudar osobnog vozila i motocikla .Jedna osoba zadobila ozljede opasne po život Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
FOTO: Ivana Ivanovic/PIXSELL/Ilustracija

Sinoć oko 23.15 kod Vinkovaca, na cesti DC-55 (prometna dionica Vinkovci – Županja), dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba, objavila je PU vukovarsko-srijemska.

Policija je očevidom utvrdila da se 38-godišnji vozač auta vinkovačkih registarskih oznaka uključivao u promet s nerazvrstane ceste, te da pritom nije propustio sva druga vozila i poštivao prometne znakove.

Auto sletio u odvodni kanal

U trenutku uključivanja u promet, na njega je naletio automobil austrijskih registarskih oznaka kojeg je vozio 21-godišnjak i koji se kretao iz smjera Vinkovaca prema Županji. Auto 21-godišnjaka je od siline udara sletio s kolnika u odvodni kanal.

Policijski službenici kod 21-godišnjeg vozača, nakon provedenog ispitivanja, nisu utvrdili prisutnost alkohola u organizmu, dok je 38-godišnjaku u zdravstvenoj ustanovi primijenjen postupak vađenja uzoraka krvi i uzimanja urina za analizu radi utvrđivanja koncentracije alkohola i drugih supstanci.

Preminuo 37-godišnji suputnik

Navedeni 38-godišnji vozač je pritom lakše tjelesno ozlijeđen, no putnik u tom automobilu, 37-godišnjak, nakon što mu je zbog zadobivenih tjelesnih ozljeda ukazana liječnička pomoć, 14. listopada oko 3 sata u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima preminuo, dok je 44-godišnjoj putnici ukazana liječnička pomoć pri čemu je utvrđeno da je teško tjelesno ozlijeđena.

Mlađem, 21-godišnjem vozaču te njegovim suputnicima, 22- i 23-godišnjacima, također je ukazana medicinska pomoć u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima, pri čemu je utvrđeno da su u toj prometnoj nesreći lakše tjelesno ozlijeđeni.

Zbog sumnje da je kršenjem prometnih propisa izazvao prometnu nesreću protiv 38-godišnjeg vozača će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.