U tijeku masovna uhićenja u Zagrebu i još tri županije: razbijena moćna narkobanda, sve je vodio poznati gospodarstvenik?

Cure prvi detalji akcije policije i USKOK-a: marihuana se izgleda uzgajala u Slavoniji i na Bilogori pa prodavala diljem zemlje

FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

Policija je u srijedu ujutro počela s opsežnom akcijom uhićenja na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije.

Više osoba je uhićeno, a kriminalističkom istragom obuhvaćeno je ukupno deset osoba zbog sumnje da su u sklopu zločinačkog udruženja počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogom, javlja MUP.

”Policijski službenici dovršavaju kriminalističko istraživanje te na više lokacija uhićuju osumnjičenike i provode pretrage”, stoji u priopćenju policije.

Uhićen poznati gospodarstvenik

U akciji je uhićeno desetak ljudi koje policija povezuje s proizvodnjom više stotina kilograma marihuane, a među njima je i jedan poznati gospodarstvenik, doznaje N1. Prema dosad poznatim informacijama, marihuanu su uzgajali na Bilogori i u Slavoniji.

Po završetku kriminalističke istrage, osječki PNUSKOK podnijet će kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a uhićene osobe će predati pritvorskom nadzorniku.

Oglasio se USKOK

Kratkim se priopćenjem u jutarnjim satima oglasio i USKOK. Nakon ispitivanja osumnjičenika odlučivat će se o daljnjem postupanju.

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje PNUSKOK provodi u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje se provode na području Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije te Grada Zagreba u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su u okviru zločinačkog udruženja počinile kaznena djela iz oblasti kriminaliteta droga. Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, objavili su.