U tijeku velika potraga za mladićem, pao je s ovog kruzera u more. Mama: 'Nadam se da je još živ'

Za sada nije jasno kako je 28-godišnjak završio u Meksičkom zaljevu

(HANDOUT) Escorted by water-squirting tugs, the new Carnival Glory arrives 11 July, 2003 in Cape Canaveral, Florida. Constructed in Monfalcone, Italy, at a cost of $500 million, the 290-meter liner is to be the largest ship sailing weekly Caribbean cruises from Central Florida. It can accommodate more than 3,000 guests and is the 19th ship in the fleet of Miami-based Carnival Cruise Lines. Former astronaut Sally Ride is scheduled to christen the ship Monday 14, July.  (Andy Newman/Carnival Cruise Lines/Getty Images/AFP) (Photo by Getty Images / Getty Images North America / Getty Images via AFP)
FOTO: Getty Images via AFP/Arhivska fotografija

Spasioci užurbano pretražuju Meksički zaljev, nakon dojave da je muškarac pao s kruzera Carnival Glory koji se trebao zaustaviti na Kajmanskim otocima prije povratka u New Orleans, piše ABC News. Dojavu o nestanku putnika obalna straža New Orleansa primila je u ponedjeljak poslijepodne.

Radi se o 28-godišnjem Tyleru Barnettu iz Louisiane, a posljednji je put viđen na snimci nadzorne kamere u noći na ponedjeljak, objavila je američka obalna straža. U potragu su se odmah uključili zrakoplovi, a obavijest o čovjeku u moru odaslana je svim pomorcima na tom području.

Javila se mama nestalog

Za sada nije jasno kako je Barnett završio u moru, ali obalna straža objavila je da “nove sigurnosne snimke pokazuju kako čovjek pada s kruzera”. Potraga je morala biti prekinuta tijekom noći zbog “teških vremenskih uvjeta i sigurnosnih problema”, rekle su vlasti. Do danas nisu pronađeni nikakvi tragovi o tome gdje bi putnik s kruzera mogao biti, ali obalna straža je rekla da će nastaviti potragu.

Majka nestalog putnika Elisha Reid za Business Insider je rekla da se nada da je njezin sin još živ, dodajući da je uvjerena da netko od posade zna što mu se dogodilo. Kaže i da je informaciju o nestanku dobila od njegove sestrične koja je također na kruzeru, a ne od kompanije koja je organizirala krstarenje.

Prema podacima konzultantske tvrtke za krstarenja GP Wild, od 2009. do 2019. na kruzerima se dogodilo 212 nesreća s ljudima. Od toga je 48 putnika spašeno. U travnju su posade obalne straže obustavile potragu za australskim putnikom koji je pao s krstarenja kod Havaja nakon što trodnevna potraga nije dala rezultate.