U tragediji kod Garešnice poginuo 19-godišnji vatrogasac, kolege neutješni: 'Strah me i zamisliti što će biti kad mu otac sazna'

Nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima u mjestu Hrastovac

Foto: JVP Garešnica

Teška prometna nesreća dogodila se jutros u ranim jutarnjim satima u mjestu Hrastovac u blizini Garešnice, izvijestila je PU Bjelovarsko-bilogorska. Prema prvim informacijama, vozač osobnog automobila poginuo je nakon slijetanja s ceste.

Naknadno je objavljeno da je u nesreći život izgubio mladi vatrogasac DVD-a Dišnik. Dojava o nesreći vatrogascima je stigla jutros oko šest sati, a kada su stigli na mjesto događaja saznali su da su izgubili kolegu Davora Člekovića (19).

Jutros poslije 6 sati dobili smo dojavu da se dogodila prometna nesreća kod Hrastovca te da je potrebna naša pomoć….

Posted by JVP Garešnica on Wednesday, May 1, 2024

“Davor je nedugo položio ispit za zvanje vatrogasac. U petak 3. svibnja, trebao je dobiti na svečanoj dodjeli povodom Dana vatrogastva diplomu o zvanju i uniformu. Nažalost, otišao je prerano. Počivao u miru”, napisali su vrlo emotivnu objavu članovi JVP Garešnica i izrazili najiskreniju sućut roditeljima, rodbini i prijateljima poginulog kolege.

‘Ovo nam je najgori Praznik rada’

“Ovo nam je najgori Praznik rada. U požeško-slavonskoj postrojbi iznenada nam je preminuo vatrogasac od 41 godinu, a onda i ovo. Bio je to mlad, uzoran dečko. Kao vatrogasac bio je član DVD-a Dišnik. Upravo je uz još tridesetak mladića položio tečaj za profesionalnog vatrogasca”, ispričao je za mojportal zapovjednik JVP Garešnica Tomislav Kunješić.

Tuga je zavladala i Dišnikom, naseljem na ulazu u Garešnicu. “Kako ga ne bi znali, svi su ga poznavali. Bio je nogometaš, vatrogasac, uzoran dečko. Otac mu radi u Njemačkoj. Ne znam je li uopće bio u Hrvatskoj kad se ovo dogodilo. Strah me i zamisliti kako će mu biti kad sazna što se dogodilo. Zajedno su živjeli nakon što su se majka i on razveli. Dečko je bio prekrasan, izuzetno pristojan, normalan. Svi su ga znali, a on je svakoga pozdravljao”, rekao je susjed za mojportal.

Nije bilo tragova kočenja

Bjelovarska policija je priopćila da je mladić izašao iz Hrastovca u pravcu Garešnice. Zbog neprilagođene brzine automobil je sletio u jarak gdje se nastavio nekontrolirano kretati, nekoliko se puta prevrnuvši.

Očevidom je rukovodilo Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru. Jutarnji list je od očevidaca neslužbeno doznao da je mladić u vozilu bio sam. Nije bilo tragova kočenja, a u nesreću nije bilo uključeno drugo vozilo, što indicira da je poginulom mladiću pozlilo ili je zaspao tijekom vožnje. Stradao je samo nekoliko kilometara od svoje kuće.

Točan uzrok koji je doveo do tragedije bit će poznat po dovršetku policijskog očevida i obdukcije na odjelu patologije bjelovarske bolnice.