U Zadru teško ozlijeđeno dijete, igralo se pirotehnikom. Ima opekline po vratu, licu i ramenu

Djetetu je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar

29.12.2012., Zagreb - Petarde, rakete, topovski udari, sve je to uobicajeno tijekom blagdana. Zbog neopreznog koristenja, upravo su djeca najcesce zrtve strasnih opeklina ili cak amputacija. Po zakonu, rukovanje petardama dopusteno je punoljetnim osobama u razdoblju od 27.12. do 2.01. r"nPhoto: Borna Filic/PIXSELL
FOTO: Borna Filic/PIXSELL

Dijete u Zadru jučer je ozlijeđeno uslijed rukovanja pirotehničkim sredstvom. Policija je dojavu zaprimila oko 18.30 sati, piše Zadarski list.

Djetetu je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar, gdje je utvrđeno da je zadobilo teške tjelesne ozljede. U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja.

Teške ozljede vrata i lica

Kako neslužbeno doznaje Zadarski.hr, dijete je ozlijeđeno na području Smiljevca i otpušteno je iz zadarske bolnice s opeklinama po vratu, licu i ramenu.

Iz policije savjetuju građane koji koriste pirotehnička sredstva da ne podcjenjuju njihovu moć. Ako već koriste pirotehniku, neka budu uzor svojoj djeci kako je koristiti na siguran način i obavezno kupovinu pirotehnike obavljati u trgovinama koje imaju odobrenje za prodaju jer tako je jedino moguće kupiti pirotehniku provjerene kvalitete, napominju.