Show u Zagrebu. Pomahnitali tip kroz prozor stana bacao stolove, stolice i zidne satove, oštetio parkirane aute

Sumnjiči se za niz kaznenih djela od nasilja u obitelji, tjelesne ozljeda, povrede djetetovih prava...

FOTO: Boris Scitar/PIXSELL/Ilustracija

Zagrebačka policija dovršila je istraživanje nad 30-godišnjakom zbog počinjenja više kaznenih djela: nasilja u obitelji, tjelesne ozljeda, povrede djetetovih prava, oštećenja tuđe stvari, neovlaštene proizvodnja i prometa drogama te neovlaštene proizvodnja i prometa tvari zabranjenih u sportu.

Policija je o njemu u subotu, 30. rujna, dobila niz dojava građana o narušavanju javnog reda i mira na području Trešnjevke. Kada je policija stigla na teren, on je odbijao suradnju.

U jednom trenutku je kroz prozor stana bacio nekoliko stolica na parkirana vozila nakon čega su pripadnici Jedinice specijalne i interventne policije nasilno otvorili ulazna vrata stana. Uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje su ga uhitili i priveli ga u službene prostorije.

Bacao stolce, stolove i satove

Policija javlja da se sumnja kako je počinio tri kaznena djela oštećenje tuđe stvari tako da je iz stana u kojem je podstanar, s balkona bacio pet stolica, dva stola i dva zidna sata. Sve to je palo na dva parkirana vozila, Ford Fusion dubrovačkih registarskih oznaka te Fiat Punto zagrebačkih registarskih oznaka.

Usto, sumnja se da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa tvari zabranjenih u sportu. Policija javlja da je on radi daljnje prodaje nabavljao veće količine „konoplje tipa droga, sjemenke iz konoplje tipa droga te kanabisovog ulja“ koje je potom vagao i prepakiravao u manje paketiće. Također je nabavljao i anabolička sredstva, zabranjena u sportu, što je preprodavao krajnjim konzumentima.

Policija mu pretražila stan

Policija je, uz nalog, izvršila pretragu stana koji je osumnjičeni koristio. Pronašla je 15 grama konoplje tipa droga, jednu bočicu zapremnine 30 mililitara ispunjenu uljem kanabisa, devet plastičnih vrećica, šest posudica te tzv. „drobilice”, ispunjene konopljom tipa droga. Bila je tu i jedna lula za pušenje s tragovima konoplje tipa droga te posudıca ispunjena s dvadesetak sjemenki iz konoplje tipa droga.

Otkrivene su i dvije kutije s ukupno 192 komada tableta koje kao aktivnu tvar sadrže anaboličko sredstvo oksandrolon (steroid za poticanje debljanja), dvije kutije u kojima se nalazi 16 ampula anaboličkog sredstva koji sadrži četiri vrste testosterona te dvije bočice u kojima se nalazi anaboličko sredstvo testosteron, zapremnine po 10 mililitara. Te tvari se nalaze na listi tvari zabranjenih u sportu Ministarstva zdravstva.

Po završenom kriminalistikom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.