U Zagrebu opet kaos u prometu. Sada nisu krivac radovi, nego WRC Croatia Rally, objavljene i alternativne rute

Velike gužve na zagrebačkim prometnicama

18.04.2024., Zagreb - Na krizanju Ulice grada Vukovara i Miramarske ceste pravi je prometni kaos zbog zatvaranja dijela ceste. (18.04.2024., Zagreb - Na krizanju Ulice grada Vukovara i Miramarske ceste pravi je prometni kaos zbog zatvaranja dijela ces
FOTO: PIXSELL/Google Maps

U Zagrebu je u popodnevnim satima došlo do velike prometne gužve, koju ovoga puta nisu izazvali radovi ni iskakanje tramvaja iz tračnica – održava se WRC Croatia Rally.

Utrke su na rasporedu od 18. do 21. travnja i ujedno su četvrta utrka ove sezone WRC-a. Danas je na rasporedu Ceremonijalni start ispred NSK u Zagrebu. Stoga je zatvoren zapadni kolnik Ulice Hrvatske bratske zajednice od raskrižja s Ulicom grada Vukovara do raskrižja sa Slavonskom avenijom i to sve do ponoći.

Autobusne linije s terminala Glavni kolodvor prometuju izmijenjenim trasama u smjeru Novog Zagreba do u smjeru Glavnog kolodvora autobusi prometuju uobičajenim trasama. Stajalište Lisinski zapad za vrijeme posebne organizacije prometa neće biti u funkciji.

Gužva u Zagrebu Luka Batelic/PIXSELL
Gužva u Zagrebu Luka Batelic/PIXSELL
Gužva u Zagrebu Luka Batelic/PIXSELL

Objavljeni alternativni pravci

Policijska uprava zagrebačka objavila je alternativne pravce na kojima nema ograničenja u prometu. To su:

• Ulica Grada Vukovara – Savska,
• Ulica Grada Vukovara – Držićeva avenija,
• Avenija Dubrovnik – Most mladosti – Držićeva avenija,
• Avenija Dubrovnik – Jadranski most – Selska cesta – Ilica
• Slavonska avenija – Zagrebačka avenija – Ljubljanska avenija
• Avenija Dubrovnik od rotora Remetinec do rotora Zapruđe

Usto, policija skreće pozornost da se WRC utrke održavaju na području Grada Samobora i Grada Jastrebarskog. “Slijedom svega navedenog, savjetujemo građane za razumijevanje te da poštuju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju u skladu s uputama policijskih službenika i redarske službe”, javljaju iz policije.