Zagreb pogođen valom pljački stranih dostavljača. Napadaju ih bande i pojedinci s noževima, otimaju im svu zaradu

Policija sumnjiči dvojicu 20-godišnjaka za razbojništvo nad dostavljačem hrane

14.12.2024., Zagreb - Nedjeljno prijepodne u centru grada. Photo: Luka Batelic/PIXSELL
FOTO: Luka Batelic/PIXSELL

Dvojica 20-godišnjaka osumnjičeni su da su u Zagrebu dvaput opljačkati strane radnike koji su im dostavljali hranu.

Zagrebačka policija sumnja da su dvojica mladića 30. prosinca prošle godine oko 22 sata opljačkali Indijca nakon što je osumnjičeni 20-godišnjak putem mobilne aplikacije naručio dostavu hrane u Ulicu Tome Rosandića u Zagrebu. Kada je dostavljač došao na adresu, drugi osumnjičeni 20-godišnjak mu je pod prijetnjom nožem uzeo torbicu s dokumentima i novcem. Dvojica razbojnika nakon toga su pobjegla.

Prijetili nožem

Četiri dana prije toga je jedan od osumnjičenih na isti način u Rosandićevoj ulici opljačkao i državljanina Bangladeša koji mu je dostavljao hranu naručenu putem mobilne aplikacije. U tome mu je pomogao zasad nepoznati muškarac.

Materijalna šteta iznosi oko 390 eura za koje se sumnja da su osumnjičeni kasnije potrošili za svoje osobne potrebe. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja posebno izvješće će biti dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu za mladež.

Slični incidenti se nastavljaju

Prema izvješću PU zagrebačke, slični incidenti su se nastavili. Jedan slučaj zabilježen je jučer 21. siječnja, oko 21:49 na Peščenici. Više mladića je u Ulici Janka Polića Kamova fizičkom snagom počinilo razbojništvo nad 30-godišnjim državljaninom Indije koji je obavljao poslove dostave te mu otuđili novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura.

Oko 01:10 sati je sličan događaj zabilježen na Trnju. Tada su dvojica nepoznatih počinitelja uporabom tjelesne snage počinila razbojništvo nad 29-godišnjim državljaninom Pakistana u ulici Prudi. Pakistanac je obavljao poslove dostave, a napadači su mu otuđili novac i hranu, nakon čega su mu razbili mobitel. Ozlijeđenom 29-godišnjaku liječnička pomoć je pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava.