Ubijenu curicu (5) ubacili u ormarić pa zabetonirali. Cure novi detalji monstruoznog zločina starog 35 godina, uhićena je majka

Tek početkom ove godine tijelo nepoznate djevojčice konačno je identificirano

FOTO: GEORGIA BUREAU OF INVESTIGATION

Žena (56) iz Georgije uhićena je pod optužbom za ubojstvo svoje petogodišnje kćerkice prije gotovo 35 godina. Inače, tijelo nepoznate djevojčice pronađeno je u prosincu 1988., ali je tek sada identificirano, javlja CBS.

Djevojčica je dosad bila poznata kao Beba Jane Doe otkako su njezini ostaci pronađeni na ilegalnom odlagalištu u blizini Millwooda u Georgiji četiri dana prije Božića, rekao je na konferenciji za novinare specijalni agent istražnog ureda Georgie Jason Seacrist. Početkom ove godine dijete je konačno identificirano i otkriveno je da je riječ o Kenyatti Odom koja je u trenutku smrti imala samo pet godina. Njezina majka Evelyn Odom i 61-godišnji Ulyster Sanders, koji je bio Evelynin dečko u vrijeme djetetove smrti, uhićeni su zbog sumnje da su oni ubili dijete.

Tijelo djevojčice pronađeno je umotano u deku i nagurano u platnenu torbu. Torbu su ubojice zatim stavile u ormarić i potopili ga betonom.

Uzrok smrti i motiv još uvijek nepoznati

Medicinski istražitelj zaključio je 1988. da je djevojčica ubijena, ali uzrok smrti nikada nije utvrđen. Istražitelji desetljećima nisu mogli identificirati djevojčicu nakon što pronađeni njezini ostaci jer nije odgovarala opisu nikoga od nestale lokalne djece.

Godine 2019. agenti su iskoristili metodu sekvenciranja genoma kako bi identificirali djevojčicu i tada su utvrdili povezanost jednog obiteljskog stabla s područja Albanyja koje je najvjerojatnije povezano s djevojčicom. No čak ni tada nisu mogli sa sigurnošću identificirati tijelo, sve dok se prošle godine nije javila žena nakon vijesti objavljenih na godišnjicu smrti djevojčice. “Znala je da je postojalo dijete koje je nestalo i da je njezina majka rekla da je dijete otišlo živjeti s ocem. Nikada nije povjerovala u majčinu priču”, rekao je specijalni agent Seacrist o dojavi.

Evelyn Odom i Sanders optuženi su za teško ubojstvo, okrutnost prvog stupnja prema djeci, prikrivanje smrti i zavjeru za prikrivanje smrti druge osobe. Iako su u vrijeme smrti djeteta bili u ljubavnoj vezi, nije poznato u kakvom su odnosu optuženi danas, a zasad nije poznat ni motiv ubojstva.