Učenik (15) u Njemačkoj usred nastave hicem iz vatrenog oružja ubio svog kolegu

Dječak je pritvoren, njegov motiv je nejasan

09 November 2023, Baden-Württemberg, Offenburg: A suspect has been arrested in a large-scale police operation at a school. The pupils were in their classrooms for their own safety, the police said. (To dpa "Suspect arrested during police operation at Offenburg school") Photo: Christina Häußler/Einsatz-Report24/dpa (Photo by Christina Häußler / Einsatz-Report24 / dpa Picture-Alliance via AFP)
FOTO: Christina Häußler/Einsatz-Report24/dpa (Photo by Christina Häußler / Einsatz-Report24 / dpa Picture-Alliance via AFP)

U Offenburgu na jugoistoku Njemačke, 15-godišnji učenik je u četvrtak u jednoj školi usred nastave hicem iz vatrenog oružja ustrijelio vršnjaka koji je preminuo u bolnici, priopćila je policija. “Ozlijeđeni učenik je u međuvremenu preminuo u bolnici”, stoji u priopćenju policije.

Kako nadalje javlja policija, 15-godišnjak je oko podneva u četvrtak ušao u učionicu škole u Offenburgu u saveznoj pokrajini Baden-Württemberg i hicem iz vatrenog oružja teško ozlijedio vršnjaka. Nakon toga je svladan i zadržan do dolaska policije te se nalazi u pritvoru zbog osnovane sumnje u počinjeno kazneno djelo ubojstva.

Išli u školu za učenike s poteškoćama

Pripadnici specijalne policije su satima nakon toga pretraživali školu kako bi se uvjerili da je počinitelj djelovao sam.

Njemački mediji javljaju da se radi o školi za učenike s poteškoćama u učenju te da se kod osumnjičenog radi o njemačkom državljaninu.

U srijedu je u Hamburgu također došlo do velike policijske akcije nakon što su dva učenika prijetila učiteljici napravama koje su izgledalo kao vatreno oružje, a za koje se kasnije ispostavilo da se radi o igračkama.