Učenik u školi u Pakoštanima nogama i šakama prebio kolegu. Širi se snimka, ravnatelj nije imao pojma

Ovo nije prvi puta da se u Osnovnoj školi Pakoštane događa vršnjačko nasilje

FOTO: Screenshot Facebook

U Osnovnoj školi “Pakoštane” dogodio se novi slučaj vršnjačkog nasilja. Anonimni pošiljatelj poslao je Slobodnoj Dalmaciji snimku na kojoj se vidi kako jedan učenik divljački mlati drugog.

Na snimci se može čuti kako učenik optužuje drugog školarca “da mu se opet smijao”, a zatim ga udara nogom i šakom u glavu, te ga pokušava srušiti na pod. Osoba koja je poslala snimku tvrdi da ovo nije prvi takav slučaj te da škola ne poduzima dovoljno da se nasilje ne događa.

Ravnatelj nije znao za napad

Ravnatelj Ivo Ćirak potvrdio je za Slobodnu Dalmaciju da se radilo o slučaju vršnjačkog nasilja u njegovoj školi, te kazao da do dojave novinara “nije znao za napad”. “Događaj iz navedene snimke se dogodio u OŠ ‘Pakoštane’ u petak, 27. listopada.

Spomenuti događaj nije prijavljen od strane žrtve nasilja niti njegovih roditelja kao ni od ostalih djelatnika ni učenika tako da do vašeg poziva nisam znao za taj slučaj. OŠ ‘Pakoštane’ je škola u kojoj se ovakvi događaji ne ignoriraju niti toleriraju već se pri svakoj prijavi reagira i pravovremeno postupa”, poručio je ravnatelj.

Policija pokreće izvide

Istaknuo je i kako se radi o učenicima osmog razreda, da prepoznaje aktere na snimci te da nije bio upućen da ona kruži među učenicima. “Škola će postupiti sukladno protokolu o slučajevima nasilja o čemu je ovdje svakako i riječ.

Meni je kao ravnatelju iznimno žao što se ovakve stvari događaju i samo mogu reći da ćemo se još i više truditi da do ovakvih nasilnih ponašanja u našoj školi ne dolazi”, kazao je. Novinari Slobodne poslali su snimku Policijskoj upravi zadarskoj, a iz nje su potvrdili da će pokrenuti izvide u ovom slučaju.

Sličan slučaj i prošle godine

Podsjetimo, prošle godine se u neposrednoj blizini OŠ “Pakoštane” dogodio još jedan slučaj vršnjačkog nasilja. Nakon školske priredbe uoči božićnih blagdana 22. prosinca 2022., jednog osmaša su pretukla trojica maloljetnika, a učenik je završio u Općoj bolnici Zadar.

Policija je tada potvrdila da je zaprimila dojavu o incidentu te da je provodila izvide u suradnji s nadležnim službama i o svemu izvijestila Državno odvjetništvo, a ravnatelj Ćirak da je škola o svemu također obavijestila nadležne institucije.