Učiteljica u Kaliforniji spavala s učenicima, jednom rodila dijete: ‘Zaposlenici škole su znali…’

Školski okrug sada mora platiti višemilijunsku kaznu

FOTO: The San Bernardino County DA

Danas 38-godišnja učiteljica Laura Whitehurst u srednjoj školi Redlands Unified u južnoj Kaliforniji seksualno je zlostavljala više učenika, a onda je s jednim od njih ostala trudna. Troškove najnovije tužbe za seksualno zlostavljanje u iznosu od 2,25 milijuna dolara platit će školski okrug.

Žrtvama učiteljice Whitehurst školski okrug je već platio 8,25 milijuna dolara nagodbe nedugo nakon njezina uhićenja 2013. godine. U 2016. godini okrug je platio 6 milijuna dolara bivšem učeniku s kojim je Whitehurst ostala trudna za vrijeme njegova školovanja.

Zaposlenici škole znali za vezu s učiteljicom?

Učenik s kojim je Whitehurst ostala trudna i rodila dijete, tvrdio je da su zaposlenici škole znali za njegovu vezu s učiteljicom, ali nisu upozorili njegovu obitelj. Whitehurst je rodila 2014. nakon što je s tinejdžerom imala intimne odnose kad je bio u dobi od 16 godina.

Posljednja tužba protiv Whitehurst stigla je 2021. godine. Jedan od njezinih bivših učenika tvrdio je da je bio seksualno zlostavljan tijekom 2007. i 2008. godine kao 14-godišnjak u srednjoj školi. Za zlostavljanje je optužio Whitehurst, naveo je tužitelj Morgan Stewart.

Priznala spolne odnose s tinejdžerima

Whitehurst je 2013. u policiji priznala da je imala spolni odnos s učenikom u svojoj učionici i stanu i to u 10 do 15 navrata, navodi se u izvješću policije. Glasnogovornica škole Redlands Unified Christine Stephens potvrdila je informaciju o nagodbi nakon posljednje tužbe, no nije željela iznositi detalje, piše ABCNews.

Whitehurst je predavala engleski jezik i bila nogometni trener. Na sudu je priznala krivnju za nezakoniti seks s trojicom bivših učenika. Odslužila je šest mjeseci u zatvoru i registrirana je kao seksualni prijestupnik.