Uhvaćeni napadači na na koncertnu dvoranu kod Moskve: 'Imamo četvoricu izravno uključenih u pokolj'

Dvije osobe osumnjičene da su u petak izvele smrtonosni napad privedene su nakon potjere automobilom

EDITORS NOTE: Graphic content / Law enforcement officers stand by bodies of people killed in the shooting at the Crocus City Hall concert hall in Krasnogorsk, outside Moscow, on March 23, 2024. Gunmen opened fire at a Moscow concert hall on March 22, 2024 killing at least 40 people, wounding more than 100 and sparking an inferno, authorities said, with the Islamic State group claiming responsibility. (Photo by Aleksandr Chernykh / Kommersant Photo / AFP) / Russia OUT
FOTO: AFP

Dvije osobe osumnjičene da su u petak izvele smrtonosni napad u blizini Moskve privedene su u ruskoj regiji Brjansk nakon potjere automobilom, rekao je zastupnik Alexander Hinštein u subotu na Telegramu. Drugi osumnjičenici pobjegli su u obližnju šumu, dodao je Hinštein.

Vijest je potvrdio Kremlj, objavivši kako je šef FSB-a Aleksander Bortnikov izvijestio Vladimira Putina o pritvaranju terorista koji su sudjelovali u napadu na Crocus City Hall.

Pritvoreno 11 osoba

No, kako prenosi agncija RIA novosti, Kremlj tvrdi da su uhvaćeni svi napadači. “Direktor FSB-a Bortnikov izvijestio je Putina o pritvaranju 11 osoba, (uhvaćena su) sva četvorica terorista koji su bili izravno uključeni u teroristički napad”, objavila je predsjednička tiskovna služba.

Kamuflirani napadači otvorili su u petak vatru iz automatskog oružja na posjetitelje koncerta u blizini Moskve, ubivši najmanje 60 ljudi i ranivši 145 u napadu za koji su odgovornost preuzeli militanti Islamske države.