Ukrajinci likuju. Golema oluja poharala Krim, valovi od 10 metara i orkanski vjetar demolirali ruske utvrde

Iz snimaka se jasno vidi kako su uništene obalne obrambene linije i rovovi na plažama

FOTO: @Gerashchenko_en/X

Društvenim mrežama kruže snimke i fotografije koje pokazuju efekt velike oluje koja je u nedjelju poharala poluotok Krim. Ukrajinski dužnosnici izvijestili su da je nevrijeme uništilo ruske obalne obrambene linije na okupiranom poluotoku. Grčki meteorolozi procjenjuju da je oluja koju su nazvali “Bettina” donijela valove visine između osam i deset metara, piše Newsweek.

“Krim je pogodila jaka oluja. Uraganski vjetrovi brzine do 40 metara u sekundi čupaju drveće i skidaju krovove. Mnogi dijelovi Jevpatorije su poplavljeni, a javni prijevoz je zaustavljen u Sevastopolju. Oluja je stigla do Rusije. Bjesne najjači vjetrovi u Anapi i Krasnodaru”, piše Nexta u objavi na bivšem Twitteru u nedjelju poslijepodne, uz videozapise koji pokazuju goleme valove i poplava koje diljem regije. Stigle su i alarmantne snimke iz Sočija, koji je također pogođen snažnom olujom.

S plaža su isprani rovovi

Savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko podijelio je nekoliko vijesti o oluji od lokalnih medija, tvrdeći da je ruska obrana koja je bila ukopana u plaže poluotoka uništena.

“Oluja je odnijela rovove na okupiranom Krimu koje je ruska vojska iskopala na plažama. Prema informacijama krimskih medija, u Jevpatoriji je voda odnijela obrambenu crtu na obali, inženjerske zgrade i lansirne položaje”, napisao je Geraščenko na X.

Obrambeni analitičar H. I. Sutton objavio je na bivšem Twitteru screenshot iz jednog od videa koji je podijelio Geraščenko, a na kojem se jasno vidi kako ruske obalne obrambene linije udaraju valovi. “Kako je počelo. Kako ide. Ruska obrana na plaži na Krimu snažno je pogođena olujom, vjerojatno ih je dosta odnijela”, piše je Sutton.