Ukrajinka koja preprodaje hotele po Dalmaciji prijavila krađu torbe. Točno na dan prodaje tri splitska hotela

Policiji je prijavljen nestanak torbe, računala i novca

Brela, ilustracija
FOTO: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Gospođa koju ukrajinski mediji optužuju za ratno profiterstvo, a koja je preprodavala hotele po Dalmaciji, prijavila je makarskoj policiji da joj je nestala torba, računalo i novac. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, Tetiana Glyniana nestanak imovine prijavila je točno na dan kada je prodala svoje firme koje su u vlasništvu imala tri splitska hotela – Mirari, Ora i Luxe.

Glyniana je vlasništvo tvrtki prebacila na splitskog poduzetnika Dijana Jahjefendića, koji je javnosti poznat po braku kratkog trajanja s glumicom Anom Gruicom.

Glyniana je na dan prodaje tvrtki ispred svoje kuće u blizini plaže Stomarica u Brelima ostavila torbu, koja je, kako piše Slobodna, “nestala u tren oka”. Policija kaže kako je pregledom snimki s nadzornih kamera viđen samo kamion komunalne tvrtke, koja nema veze s nestalim stvarima.

Šteta se procjenjuje na 27.000 eura

Policijska postaja u Makarskoj je 10. siječnja primila prijavu gubitka torbe koja je ostavljena bez nadzora na području Brela. U njoj se nalazilo računalo, novac i druge stvari, a zaprimljena je prijava za kazneno djelo utaja. Policija kaže da je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Slobodna neslužbeno doznaje kako su se u torbi nalazili laptop, USB memorija, pet mobitela, osobni dokumenti, bankovne kartice i torba sa 16.000 eura u gotovini. Ukupna šteta procjenjuje se na 27.000 eura.