Ukrajinski helikopter sletio na njivu kod Karlovca, na teren izašle sve službe, a onda je priča dobila bizaran rasplet

Ukrajinca očekuje poveća kazna zbog neprijavljenog leta

24.07.2017., Cakovec - Policijske patrole po medjimurskim poljima gdje se kradu povrtne kulture. r"nPhoto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
FOTO: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Danas oko podneva je na jednu od njiva farme Šumbar u vlasništvu PPK Karlovac sletio skupocjeni helikopter Robinson R66 Turbine. Stanovnici tog područja koji su vidjeli helikopter na blatnjavom putu po registarskoj oznaci UR-HAA su zaključili da je riječ o ukrajinskoj letjelici.

Pozvana je policija i na teren su izašli krim inspektori karlovačke policije i druge službe sigurnosti, no pilotu nije bilo ni traga. Oko helikoptera je razvučena policijska traka kako mu se nitko ne bi približio, piše Jutarnji list.

Poželio uživati u lovu

Priča je dobila pomalo bizaran rasplet. Naime, vlasnik letjelice je imućni Ukrajinac koji je htio malo uživati u lovu. Uredno je prijavio let iz Italije za Zagreb gdje je navodno sipao gorivo.

No, potom je bez ikakve prijave, javljanja i dobivanja dozvola, uzletio prema Karlovcu. Tamo se našao s društvom i zaputio u lov na divlje svinje. Strastvenog lovca i vlasnika letjelice u vrijednosti od oko 1,5 milijuna dolara očekuje poveća kazna.