Umrla mama koju je izbo manijak u Sydneyju, beba u teškom stanju. Dramu okončala herojska inspektorica s tri hica

Napadač je 40-godišnjak koji je bio poznat policiji, ali se ne vjeruje da je zločin imao terorističku pozadinu

A woman cries as she comes out of the Westfield Bondi Junction shopping mall after a stabbing incident in Sydney on April 13, 2024. Australian police on April 13 said they had received reports that "multiple people" were stabbed at a busy shopping centre in Sydney. (Photo by David GRAY / AFP)
FOTO: AFP

Australska policija objavila je u subotu da je u napadu u trgovačkom centru u Sydneyju šest ljudi izgubilo živote. Napadač, za kojeg se vjeruje da nije imao pomagača, napao ih je nožem, prenose svjetske agencije. Policija je potvrdila da je napadač ubijen.

Svjedok je za televiziju ABC rekao da je napadača ustrijelila policajka. “Da ga nije ustrijelila, on bi nastavio, divljao je”, rekao je svjedok koji nije želio otkriti svoje ime. “Potom ga je oživljavala. Imao je lijepu, veliku oštricu. Izgledao je kao da je na ubilačkom pohodu.”

Photo by David GRAY / AFP AFP

Beba preživjela, mama umrla u bolnici

Potvrđeno je da je šest osoba mrtvo. Hitna pomoć objavila je da je osam pacijenata prebačeno u razne bolnice. Među ozlijeđenima je i devetomjesečna beba. Muškarac, s kojim je razgovarao novinar televizije 9 News tvrdi da su kupci pokušali pomoći majci i njezinoj bebi koje su bile izbodene.

Dodao je kako je on držao bebu i zajedno s drugima pokušavao stisnuti ranu. Naglasio je kako je majka jako krvarila. Prema posljednjim informacijama majka ozlijeđenog djeteta preminula je u bolnici. Beba je hitno operirana i trenutno je u teškom stanju.

Photo by David GRAY / AFP AFP

Napadača zaustavila inspektorica

Zasad se ne zna previše o napadaču. Policijska komesarka NSW-a Karen Webb rekla je da se radi o 40-godišnjaku koji je bio poznat policiji, ali se ne vjeruje da je zločin imao terorističku pozadinu. I dalje nije službeno identificiran, no policija je uvjerena da je djelovao sam.

Webb je pohvalila policajku koja je ustrijelila 40-godišnjaka, kao i trgovce koji su pomogli u zaštiti ljudi. “Policajka koja je bila nazočna iznimno je hrabra kao i drugi policajci koji su bili na tom području”, rekao je komesarka.

Dotična policajka je inspektorica koja je provodila rutinske provjere obližnjih ugostiteljskih objekata. Bila je sama i brzo je reagirala, ispalivši tri hica kojima je napadač ubijen. Zasad želi ostati anonimna.