Umro muškarac koji se zapalio ispred zgrade suda u New Yorku tijekom suđenja Donaldu Trumpu

Svjedoci kažu da je gorio nekoliko minuta

NEW YORK, NEW YORK - APRIL 19: A fire extinguisher sits in a park outside of Manhattan Criminal Court where a man set himself on fire Friday afternoon on April 19, 2024 in New York City. The court is the location where former president Donald Trump's hush money case is being held. The lone individual is currently in critical condition and left no clear motive for his actions.   Spencer Platt/Getty Images/AFP (Photo by SPENCER PLATT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
FOTO: Getty Images via AFP

Maxwell Azzarella, koji se jučer zapalio ispred zgrade suda u New Yorku gdje se sudi bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, umro je u bolnici, javlja NBC News.

U trenutku kad je objavljena vijest da se čovjek zapalio, Trump je bio u sudnici, a nedugo nakon toga razgovarao je s agentom Tajne službe te je potom napustio zgradu.

Svjedok na mjestu događaja rekao je da je najprije čuo muškarca kako baca letke u zrak, a zatim ga je vidio kako se polio nekom tekućinom iz limenke i zapalio. Svjedok, koji se predstavio kao Dave, rekao je da je muškarac gorio nekoliko minuta. “Vidim potpuno pougljenjeno ljudsko biće”, rekao je novinar CNN-a u eter. Povod samospaljivanja nije poznat.

Izbori iz zatvora

Inače, Donaldu Trumpu se sudi zbog podmićivanja. Optužen je da je zatajio 130 tisuća dolara koje je njegov bivši odvjetnik Michael Cohen isplatio porno zvijezdi Stormy Daniels prije izbora 2016. godine kako ne bi otkrivala njihov seksualni susret jedno desetljeće ranije.

Trump se izjasnio da nije kriv prema 34 točke optužnice za krivotvorenje poslovnih izvještaja, u slučaju koji je pokrenuo okružni tužitelj Manhattana Alvin Bragg te niječe bilo kakav susret s Daniels.

Više od tri godine nakon odlaska iz Bijele kuće, Trump bi mogao biti osuđen na zatvorsku kaznu. To ga ne bi spriječilo da bude predsjednički kandidat na izborima 5. studenoga na kojima se želi osvetiti Joeu Bidenu. Bude li oslobođen krivnje, to će biti veliki uspjeh za republikanskog kandidata.