Unajmio apartman u centru Rijeke pa pijan divljao uz glasnu glazbu. Sluđenu susjedu gađao bocom, policajce vrijeđao

Na upozorenja se nije obazirao

07.10.2023., Rijeka - Mnogobrojni policajci patroliraju gradskim ulicama uoci nogometnog Jadranskog derbija izmedju Rijeke i Hajduka. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija

Pijani 36-godišnjak jučer je poslije ponoći u unajmljenom apartmanu u središtu Rijeke, na Jadranskom trgu, puštao preglasnu glazbu što je razjarilo dio susjeda. Jedna gospođa iz obližnjeg stana došla ga je upozoriti da stiša muziku, na što ju je on izvrijeđao i bacio staklenu bocu prema njoj, ali je promašio.

Ubrzo je stigla i policija, no neredu tu nije bio kraj. Policajci su krenuli raditi alkotest, ali 36-godišnjak ih je za to vrijeme, kako se navodi u službenom priopćenju, vrijeđao i omalovažavao. U organizmu mu je utvrđena prisutnost veće količine alkohola, ali u policiji nisu htjeli otkriti o koliko se promila radi.

Podnesen optužni prijedlog

Zbog počinjenih prekršaja protiv javnog reda i mira protiv njega je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu. Utvrdi li mu se krivnja, zbog puštanja glasne glazbe i vrijeđanja susjede prijeti mu kazna od 300 do 2000 eura ili do mjesec dana zatvora.

Vrijeđanje policajaca je po zakonu skuplje od sipanja uvreda na obične civile pa mu za taj prekršaj prijeti 700 do 4000 eura ili kazna zatvora do 30 dana.