Unuk Slobodana Miloševića natjecat će se na izborima u Srbiji: 'Želimo riješiti probleme ove države i društva'

Prilikom ulaska u Dačićevu stranku, Milošević je kazao kako se želi baviti pravnim pitanjima

FOTO: Nova.rs

Socijalistička partija Srbije (SPS) Ivice Dačića predala je svoju listu izbornoj komisiji uoči izvanrednih parlamentarnih i lokalnih izbora u Srbiji koji se održavaju 17. prosinca.

SPS-ov koalicijski partner na izborima su stranke Zeleni Srbije (ZS) te Jedinstvena Srbija (JS), čiji je predsjednik kontroverzni i osebujni Dragan Marković Palma, koji se nalazi na drugom mjestu liste.

Na visokom trećem mjestu nalazi se Marko Milošević, unuk bivšeg predsjednika Srbije i haškog optuženika Slobodana Miloševića. Dačić je još u srpnju na svečanoj sjednici Glavnog odbora stranke predložio da u taj odbor bude uključen Milošević.

‘Pravo je moja ljubav’

“Drago mi je što sam u prisustvu dragih prijatelja, partijskih drugova. Za mene je ova ideja vječna i drago mi je što to postoji u ovakvom kontinuitetu, i još će postojati, tek će postojati”, kazao je Milošević uoči sjednice. Istaknuo je da bi državi volio pridonijeti u području prava, te da je jako zainteresiran za pravo s obzirom da je to njegova Velika ljubav.

“Eto volio bih da iskoristim priliku da podijelim nešto. Pravo je moja velika ljubav, konkretno međunarodno javno pravo. Imajući to u vidu, postoje problemi s kojima se suočavamo i kao društvo i kao zemlja i ja se nadam da će biti prilike da donesemo što je moguće bolje rješenje”, kazao je tom prilikom.

Podsjetimo, srpski predsjednik Aleksandar Vučić raspustio je 1. studenog skupštinu Srbije i raspisao prijevremene parlamentarne izbore za 17. prosinca. Izbori će biti održani i u Beogradu te u još 64 grada i općine.