Uskok se upravo pohvalio uspjehom. Stali su na kraj trojici kradljivaca automobila

Ukrali su najmanje 20 automobila ukupne vrijednosti veće od 270.000 eura

12.04.2013., Gajeva, Zagreb - Dovodjenje u USKOK dilera iz Dubrovnika uhicenih u medjunarodnoj akciji u kojoj je zaplijenjeno 350 kilograma skunka, pola kilograma heroina i veca kolicina oruzja. Akcija se provodi u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji te Bosni i Hercegovini. rPhoto: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Uskok je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv trojice osumnjičenih za krađu najmanje 20 automobila ukupne vrijednosti više od 270.000 eura.

Tužiteljstvo je izvijestilo da su optužnicom zbog krađa u sastavu zločinačkog udruženja obuhvaćena trojica hrvatskih državljana starosti 59, 31 i 34 godine.

Trojac se tereti da su se, od rujna 2016. do rujna 2023. na području Zagreba, Samobora, Karlovca, Jastrebarskog i Slovenije, povezali u zajedničko djelovanje odredivši kao cilj sjecanje koristi otuđivanjem vrijednih vozila kako bi na taj način došli do autodijelova.

Rastavljali ih i prodavali

Okrivljenici su, navodi Uskok, obilazili parkirališta u potrazi za pogodnim vozilima, nakon čega ih je 59-godišnjak otvarao i stavljao u pogon, dok su 31-godišnjak i 34-godišnjak pazili na mogući nailazak policije. Potom se 59-godišnjak udaljavao na unaprijed dogovorenu lokaciju, dok su ostala dvojica išli kao prethodnica, dodaje tužiteljstvo.

Trojac je nakon toga demontirao ukradene automobile i dijelove ugrađivalo na istovrsna vozila koja su nabavljali kao oštećena. Nakon popravaka ta su vozila prodavali kao rabljena, kao i preostale autodijelove s ukradenih vozila, ističe tužiteljstvo.

Uskok je u optužnici predložio produljenje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika, kao i oduzimanje protupravno stečene imovinske koristi.