Utvrđuje se točan uzrok smrti Matthewa Perryja. Vlasti ne sumnjaju u kazneno djelo, ali dodatna istraga bit će potrebna

Još uvijek se čekaju toksikološki nalazi

(FILES) Actor Matthew Perry arrives at the Los Angeles premiere of 17 Again at the Grauman's Chinese Theater in Hollywood, California, April 14, 2009. Matthew Perry, one of the stars of smash hit TV sitcom "Friends," has been found dead at his home, US media reported Saturday October 28. He was 54.
Law enforcement sources told the Los Angeles Times that Perry was found unresponsive in a hot tub at his Los Angeles home.
The LA Times and TMZ, which first reported the news, both said there were no signs of foul play, citing anonymous sources. (Photo by Gabriel BOUYS / AFP)
FOTO: AFP

Dodatna istraga potrebna je kako bi se utvrdio točan uzrok smrti glumca Matthewa Perryja (54), koji je pronađen mrtav u svom domu u Los Angelesu, objavio je patolog Ureda medicinskog istražitelja okruga Los Angeles. Provedena je obdukcija, no još uvijek se čekaju rezultate toksikoloških izvješća kako bi se utvrdio uzrok smrti, a mediji pišu da u njegovom domu nisu pronađene nedopuštene supstance te da su istražitelji pronašli samo lijekove za koje je Perry imao liječnički recept.

Glumčevu smrt istražuje još uvijek i Odjel za pljačke i ubojstva policije Los Angelesa, no CNN doznaje da se ne sumnja na kazneno djelo.

Glasnogovornik vatrogasne službe Los Angelesa Brian Humphrey rekao je za CNN da je hitna pomoć stigla u subotu u 16:07, nakon poziva u pomoć zbog hitnog slučaja. Policija je stigla u 16:10, a ubrzo nakon toga proglašena je Perryjeva smrt.

Pronađen bez svijesti

Glumac je pronađen bez svijesti u hidromasažnoj kadi. U nedjelju je Perryjeva obitelj poručila da su ima “srca slomljena zbog tragičnog gubitka voljenog sina i brata”. “Matthew je donio toliko radosti svijetu, i kao glumac i kao prijatelj. Svi ste mu toliko značili i cijenimo ogroman izljev ljubavi”, napisali su u priopćenju.

Matthew Perry godinama se borio s teškim oblicima ovisnosti o alkoholu i tabletama. O svojoj je borbi otvoreno govorio u brojnim intervjuima i svojim memoarima u kojima je priznao da je potrošio oko 9 milijuna dolara na terapije i odvikavanja. Problemi su počeli tijekom snimanja Prijatelja, priznao je i otkrio da se teško nosio sa slavom.

Pokušavao je biti trijezan na snimanju Prijatelja, no često mu je to nije uspijevalo. Sam je ispričao da je bio na oko 6000 sastanaka grupe za pomoć ljudima ovisnima o alkoholu. Išao je na rehabilitacije i tretmane, a detoksikaciju od alkohola prošao je 65 puta. “Ne sjećam se snimanja tri sezone Prijatelja”, priznao je. Uz alkohol je počeo koristiti i tablete protiv bolova nakon što se ozlijedio na jet-skiju.

‘Bio sam mrtav iznutra’

Kada je serija Prijatelji završila sa snimanjem 2004. godine, svi članovi ekipe plakali su na setu, osim Perryja, koji je ispričao da od drogiranosti nije osjećao ništa. “Bio sam na tabletama za detoks u tom trenutku. Nisam osjećao ništa, bio sam mrtav unutra. Umjesto plakanja, uzeo sam tadašnju djevojku i šetali smo po setu. Prijatelji su bili moje sigurno mjesto, davali su mi razlog da se dižem iz kreveta svako jutro”, ispričao je svojevremeno.

Njegovi kolege sa seta Prijatelja pripremaju se tek objaviti zajedničku izjavu nakon Perryjeve smrti.

Na odvikavanju je prvi put završio 1997. godine, a 2018. je imao teške zdravstvene probleme poput upale pluća i puknuća debelog crijeva, zbog čega je dva tjedna proveo u komi i kasnije morao ići na više desetaka operacija želudca. U bolnici je ukupno bio pet mjeseci, a doktori su obitelji kazali da ima točno dva posto šanse da preživi, prepričavao je kasnije.