Užas u Kaliforniji. Dječak (10) izgubio utrku, ljutit otišao po očev pištolj pa ubio prijatelja

Dječak je u očevom automobilu pronašao pištolj i njime je ubio prijatelja

SACRAMENTO, CALIFORNIA APRIL 03: Police officers work the scene of a shooting on the corner of 10th and L street that occurred in the early morning hours on April 3, 2022 in Sacramento, California. Six people were killed and at least 10 were injured in the mass shooting in downtown Sacramento with no suspects in custody.   David Odisho/Getty Images/AFP (Photo by David Odisho / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
FOTO: Getty Images via AFP

Desetogodišnji dječak iz Kalifornije ubijen je prošlog vikenda jer je napadač, koji navodno također ima 10 godina, od njega izgubio u biciklističkoj utrci, piše u utorak NBC pozivajući se na izjavu majke preminulog dječaka.

Dječaci su se utrkivali u subotu poslijepodne u ulici u Foothill Farmsu, nedaleko od Sacramenta. Nakon što je Keith Frierson pobijedio, jedan od dječaka je pobjesnio i upucao ga, ispričala je Keithova majka Brittani. Kaže da joj je sve što se dogodilo ispričalo jedno od djece koja su se kobnog poslijepodneva družila s njezinim sinom.

Keith je majku molio dopuštenje da se ide voziti s prijateljima, a samo 15 minuta nakon što je izašao na druženje susjedi su panično lupali na vrata njegove majke i vikali da se nešto dogodilo njezinom sinu.

Uhićen i otac dječaka

Policija je dječaka koji ga je upucao privela, ne otkrivajući njegovo ime, s obzirom na to da se radi o maloljetniku. Također je uhićen i njegov otac zbog sumnje da je ilegalno posjedovao vatreno oružje, kao i zbog ugrožavanja sigurnosti djeteta i suučesništvo u počinjenju zločina.

Iz priopćenja šerifa okruga Sacramento doznaje se da istražitelji vjeruju da je dječak nakon ubojstva pokušao sakriti pištolj u kanti za smeće. Do pištolja je došao kada ga je otac poslao da mu iz automobila donese cigarete. Dječak je u pretincu automobila pronašao oružje, a kasnije se prijateljima hvalio kako njegov otac ima pištolj. Brittani Frierson kaže da joj je susjedovo dijete ispričalo da je 10-godišnjak ljutito otišao nakon što je izgubio utrku i vratio se s pištoljem. Navodno je Keitha bez riječi upucao u vrat.

Narednik Amar Gandhi iz ureda šerifa kazao je da policija nema ništa za dodati na ono što je Frierson ispričala. ”Nemamo što drugo reći. Sve u svemu, tužna situacija”, rekao je. Majka je još ispričala i da se osumnjičeni dječak često igrao s njezinom djecom te da ju je shrvalo što joj je sina navodno ubio netko koga je smatrala prijateljem.