Užas u San Diegu. Starija žena nestala prije devet godina. Ovih su dana njezino tijelo pronašli u škrinji

Na tijelu nije bilo vidljivih ozljeda, no policija smrt istražuje kao sumnjivu

SAN DIEGO, CA - JANUARY 26: California Highway Patrol officers control traffic outside Naval Medical Center San Diego after reports of gunfire inside the Military Hospital on January 26, 2016 in San Diego, California. Initial reports of gunfire were later later said to be unfounded by local law enforcement.   Sean M. Haffey/Getty Images/AFP (Photo by Sean M. Haffey / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
FOTO: Getty Images via AFP

Mary Margaret Haxby-Jones radila je kao medicinska sestra u San Diegu gotovo dvadeset godina, do 1999. Godinama nije razgovarala s rodbinom, a tijek njezina života je misterij koji se samo produbio nakon što joj je tijelo pronađeno u škrinji u kući u kojoj je nekad živjela.

Danas bi Haxby-Jones imala 81 godinu. Policija vjeruje da je mrtva već devet godina. Prema podacima policije, službeno nikad nisu zaprimili prijavu njezina nestanka.

Obdukcijom će biti utvrđen točan uzrok smrti, a policija San Diega radi na rekonstrukciji njezina života. “Pokušavamo saznati sve što možemo o njoj. Postoji puno praznina koje pokušavamo popuniti”, rekao je Jud Campbell iz policije.

Tijelo otkriveno krajem prosinca

Policajci su stigli u obiteljsku kuću u kojoj je ranije živjela Haxby-Jones na Aveniji Zion 22. prosinca. “Zaprimili smo poziv članova obitelji trenutačnog stanara koji su pronašli tijelo u zamrzivaču”, objasnio je Campbell.

Tijelo je identificirano kao Haxby-Jones, a istraga o tome što se događalo i kako je preminula je u tijeku. Iako je priopćeno da na tijelu nije bilo vidljivih ozljeda, policija smrt istražuje kao sumnjivu.

“Kada nemate vidljivu ozljedu na tijelu, istraga teče nešto sporije. Činjenice moraju biti utvrđene znanstvenim metodama”, rekao je i dodao da zasad nitko nije uhićen u ovom slučaju. Navodi i da nikad nije zatražena provjera službe socijalne skrbi, piše LA Times.

Policija želi doći do odgovora

Campbell nije htio odgovarati na pitanja novinara o stanaru koji sada živi u kući u kojoj je pronađeno tijelo. “Sada samo želimo doći do informacija koje će nam pomoći da shvatimo što se uistinu dogodilo”, naveo je.

Haxby-Jones je radila u Medicinskom centru Zion od 1980. do 1999., navode iz ustanove Kaiser Permanente.

“Duboko smo ožalošćeni zbog smrti Mary Margaret Haxby-Jones i želimo izraziti našu najiskreniju sućut njezinoj obitelji, prijateljima i voljenima. Mary Margaret ostat će zapamćena kao predana zdravstvena djelatnica i jako će nedostajati svima nama koji smo imali privilegiju raditi s njom”, stoji u priopćenju.

Rođakinja otkrila nekoliko detalja

Rođakinja Haxby-Jones koja je zbog istrage željela ostati anonimna ne vjeruje da je Haxby-Jones imala puno rodbine. Kaže i da su svi članovi obitelji otuđeni jedni od drugih i ne kontaktiraju međusobno.

Dodaje da Haxby-Jones nije vidjela od 1995. godine. Opisuje ju kao ženu s pozitivnim stavom koja je voljela spašavati egzotične ptice.

“Sve je pod istragom i pomalo je tužno to što se događa. Nismo bili tamo, ne znamo i ne možemo odgovoriti na pitanja o njoj. Nadam se da će imati pogreb kakav zaslužuje”, navela je rođakinja.