Uživajte u divnom jesenskom prijepodnevu. Primiče nam se novi kišni val, prognoza posebno loša za vikend

Počet će s manjim nestabilnostima, potom slijedi prolom

07.06.2021., Kastel Novi - Olujno nebo nad Kastelima. Dolaskom pogorsanja sire Splitsko podrucje dobilo je mjestimicno jake pljuskove i nevere. r"nr"nPhoto: Zvonimir Barisin/HaloPix/PIXSELL
FOTO: Zvonimir Barisin/HaloPix/PIXSELL

Današnje prijepodne bit će većinom sunčano, u unutrašnjosti mjestimice magla. Od sredine dana porast naoblake, najprije na Jadranu i uz njega. Poslijepodne kiša mjestimice na sjevernom Jadranu, prema večeri i u noći i u Dalmaciji te u gorju, prognozira DHMZ.

Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura i sjeverozapadni vjetar, zatim će zapuhati umjereno jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 16 i 21 °C.

Stiže kišni val

I prognostičarka N1 televizije Tea Blažević najavljuje da će u nastavku srijede kiše i pljuskova biti uglavnom duž Jadrana i u područjima uz Jadrana, i to uglavnom poslijepodne i navečer.

Nestabilno će biti i tijekom četvrtka, a prema kraju Dušnog dana ponovno intenziviranje oborina sa zapada, dodaje Blažević, dok DHMZ za četvrtak prognozira najnižu temperatura između 7 i 12, na Jadranu od 12 do 17, a najvišu dnevna uglavnom između 17 i 22 °C.

Tijekom petka će duž Jadrana i u područjima uz Jadran lokalno biti obilnije oborine. Novi kišni val slijedi u nedjelju. I tijekom nedjelje će oborina biti najviše izražena biti duž Jadrana i u područjima uz Jadran, najavljuje Blažević.