Uživajte u toplom, sunčanom tjednu. Meteorologinja prognozira kraj babljeg ljeta, stižu kiše i zahlađenje

Uskoro će početi kišno jesenje razdoblje

Zagreb: Jesensko ruho u parku Maksimir 07.10.2018., Zagreb - Jesensko ruho u parku Maksimir.rPhoto: Borna Filic/PIXSELL
FOTO: Borna Filic/PIXSELL

Na Jadranu pretežno, u unutrašnjosti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, a prema kraju dana u središnjim i istočnim krajevima lokalno može pasti vrlo malo kiše, prognoza je za ponedjeljak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren jugozapadni, na istoku poslijepodne sjeverozapadni. Na Jadranu još ujutro umjerena do jaka bura, a zatim slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura na kopnu od 20 do 25, a duž obale i na otocima te u unutrašnjosti Dalmacije između 25 i 29 Celzijevih stupnjeva.

Barem djelomice sunčano bit će i u utorak, te uz to još malo toplije, barem danju. U prvom dijelu dana promjenljiva i povećana naoblaka, mjestimice uz mogućnost za malo kiše. Vjetar slab, ponegdje do umjeren sjeverni, u Dalmaciji prolazno sjeverozapadni, navečer na jugu i bura. Jutarnja temperatura od 9 do 14, na Jadranu od 15 do 20. Najviša temperatura od 23 do 28 °C.

Kraj babljem ljetu

Tijekom srijede posvuda većinom sunčano i suho, prognozira metorologinja N1 televizije, Tea Blažević. Četvrtak isto donosi obilje sunca, koja kap kiše može pasti tek na sjevernom Jadranu. Tijekom petka i subote slično, loklano slaba oborina moguća na sjevernom Jadranu i u gorju.

Pred nama je uglavnom sunčan, suh i iznadprosječno topao tjedna. No, prognostički materijali sugeriraju kraj skori kraj babljem ljetu, i to čini se od nedjelje, kad počinje kišovitije jesensko razdoblje, prognozira Blažević.