Sinoć izbio veliki požar u tvrtki u Zagorju, zapalila se nagomilana plastika i drugi otpad

Sinoć je izbio požar na području tvrtke u Zagorju

FOTO: Emica Elvedji/PIXSELL

Sinoć je izbio veliki požar na području tvrtke u Mokricama, mjestu kod Oroslavja. HRT javlja da se radi o tvrtki Eko Flor koja se bavi zbrinjavanjem otpada.

Požar je izbio oko pola sata prije ponoći, ali je lokaliziran za sat vremena. Gorjeli su plastika, platno i nerazvrstani otpad na otvorenom prostoru.

Zapovjednik Zagorske javne vatrogasne postrojbe Dražen Sinković rekao je da su dojavu o požaru dobili u 23:26. “Zatečeno stanje je bilo da je požar bio u razbuktaloj fazi, ali površinski. Zadimljenja je bilo nešto malo tako da se brzo sanirao ovaj dio i nije došlo do veće ekološke katastrofe”, rekao je.

Na teren izašli deseci vatrogasaca

“Sve je sanirano u kratkom periodu i s mojeg stajališta nije bilo veće opasnosti za građane. Dim je išao u više slojeve, a ne uz tlo, tako da ne bi trebalo biti nikakvih problema i dim nije trebao naštetiti nikome”, istaknuo je.

Na intervenciji su bili vatrogasci spomenute postrojbe te članovi DVD-a Oroslavje i Zabok. Bilo ih je 40, a na teren su izašli s 8 vozila. “Organizirali smo dežurstvo do jutarnjih sati da ne bi negdje ostao žar i da se ne bi ponovio požar”, napomenuo je Sinković dodajući da ozlijeđenih nije bilo te da je, prema njegovoj procjeni, materijalna šteta zanemariva.

Uzrok požara bit će utvrđen nakon očevida. Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić se zahvalio vatrogascima. “Mogu im se prvo zahvaliti što su spasili Hrvatsko zagorje i što se nije ponovio Osijek”, rekao je Šimunić.

23.41 ⛔️ GORI EKO FLOR u Mokricama ⚠️

Posted by Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija on Monday, October 9, 2023