Uznemirujuće. Popucao stakleni most, omiljena turistička atrakcija u Indoneziji. Čovjek pao s 10 metara visine i poginuo

Čulo se krckanje stakla...

Popucao stakleni most
FOTO: Screenshot/X

U srijedu je grupa od 11 turista prelazila most Geong u borovoj šumi Limpakuwus u Indoneziji. Staklena staza je na visini od 10 metara i svojim izgledom privlači turiste, a izgleda kao da je drže dvije zlatne ruke.

Dok su se turisti divili prizorima oko mosta i pogledu na šumu, staklene ploče na dnu počele su pucati. Potresne snimke šire se društvenim mrežama.

Na njima se vidi kako se jedan od turista drži za popucano staklo i pokušava se popeti nazad na most, dok dvojica nepomično leže na tlu ispod rupe koja se stvorila. Jedan od dvojice turista koja su pala na tlo je uz pomoć prolaznika ustao. Drugi je ostao nepomično ležati. Ostali turisti izvukli su se s mosta.

Radnici su čuli krckanje stakla

Lokalni mediji javljaju da su radnici koji su se zatekli oko mosta rekli kako su čuli zvuk krckanja stakla oko 10 sati ujutro po lokalnom vremenu, piše Unilad.

Nakon tragedije, načelnik policije grada Banyumas Edy Suranta Sitepu potvrdio je da je jedna od osoba koje su propale kroz staklo proglašena mrtvom ubrzo nakon pada. Troje ozlijeđenih turista zadobilo je lakše ozljede, a medicinska pomoć im je pružena u bolnici.

U travnju je zatražena sigurnosna provjera mosta. Naime, vlasti su početkom godine dobile pritužbe na tu turističku atrakciju putem društvenih mreža, no sigurnosna provjera nije obavljena do danas. Policija je nakon stradavanja turista zatvorila most i okolno područje.