Vatra progutala zgradu u Dhaki. Poginule najmanje 43 osobe: 'Požar je buknuo u restoranu'

Požari u stambenim zgradama i industrijskim kompleksima u Bangladešu nisu rijetki zbog slabe provedbe sigurnosnih propisa

Firefighters work to extinguish a fire in a commercial building that killed at least 43 people, in Dhaka, on February 29, 2024. At least 43 people were killed and dozens injured after a fire blazed through a seven-storey building in an upscale neighbourhood in the Bangladeshi capital of Dhaka late on February 29, health authorities said. (Photo by Munir Uz Zaman / AFP)
FOTO: AFP

Najmanje 43 osobe su poginule, a deseci su ozlijeđeni u požaru koji je u četvrtak navečer uništio sedmerokatnicu u Dhaki, glavnom gradu Bangladeša, objavila je vlada.

“Dosad imamo 43 mrtvih” u toj nesreći, rekla je za agenciju France presse ministrica zdravstva Samanta Lal Sen, nakon što je posjetila bolnicu Medical College i još jednu zdravstvenu ustanovu specijaliziranu za opekline u kojoj je pomoć dobilo 40 ljudi.

Mohamad Šihab, dužnosnik vatrogasne službe, rekao je da je požar buknuo u popularnom restoranu i brzo se proširio na gornje katove.

Spašeno 75 ljudi

Požar je ugašen u roku od dva sata, dodao je. Spašeno je ukupno 75 ljudi, kaže se u priopćenju vatrogasne službe.

Požari u stambenim zgradama i industrijskim kompleksima u Bangladešu nisu rijetki zbog slabe provedbe sigurnosnih propisa.