Večeras se na jednom od najvećih berlinskih trgova trebao održati propalestinski prosvjed protiv rata. Policija ga zabranila

Berlinska policija je zabranila propalestinski prosvjed

Iranian protesters wearing Palestinian scarves in a rally protesting the Israeli attacks on Gaza city, at the Palestine square in downtown Tehran, October 20, 2023.  (Photo by Morteza Nikoubazl/NurPhoto) (Photo by Morteza Nikoubazl / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
FOTO: NurPhoto via AFP

Berlinska policija je zabranila propalestinski prosvjed protiv rata u Gazi najavljen večeras na trgu Alexanderplatz u istočnom dijelu njemačkog glavnog grada.

Prosvjed je zabranjen nakon “procjene svih okolnosti i uzimanja u obzir svih interesa”, priopćila je policija uoči propalestinskih i proizraelskih demonstracija zakazanih za vikend.

Postojala je mogućnost da će se na događaju čuti antisemitski uzvici, poticanje na nasilje i zastrašivanje, dodala je policija u priopćenju. Organiziranje bilo kakvog zamjenskog događaja je također zabranjeno do 6. studenoga.

Sutra mirovni prosvjed u centru grada

Organizacija “Generation Palestine” je prijavila skup s 500 sudionika u 18:30 pod sloganom “Djeca Berlina za djecu Gaze”.

Nekoliko skupova povezanih sa sukobom je zakazano za kraj tjedna, a 500 ljudi se očekuje na okupljanju “Mir na Bliskom istoku” sutra u 14 sati kod Brandenburških vrata u središtu Berlina.