Velika policijska akcija u Španjolskoj razotkrila da iza lanca šverca Viagre stoji popularni svećenik i njegov ljubavni partner

Istraga je započela prije nekoliko mjeseci

FOTO: AFP/Ilustracija

Španjolska policija jučer je u gradu Don Benito na zapadu zemlje provela veliku akciju povezanu sa švercom Viagre i drugih seksualnih stimulansa. Kako javlja španjolski El Mundo, protagonisti priče su svećenik i njegov navodni ljubavni partner.

Agenti su izvršili pretres u svećenikovom domu i našli ogromnu količinu Viagre i, kako kažu, drugih snažnih afrodizijaka. Supstance su raspačavali iz doma u kojem su svećenik i njegov partner živjeli zajedno, a ta činjenica je, kako javlja El Pais, bila opće poznata u gradiću.

Istraga je započela prije nekoliko mjeseci kada je policija dobila dojavu o navodnoj prodaji spomenutih supstanci od strane svećenika i još jednog čovjeka. Nakon višemjesečnog praćenja, agenti su potvrdili svoje sumnje.

Vlasti ne iznose detalje o uhićenima

Uhićeni se terete za kazneno djelo neovlaštenog prometa tvarima štetnim za zdravlje. Vladin izaslanik u Extremaduri, José Luis Quintana, potvrdio je da su u ovoj akciji uhićena dvojica muškaraca.

Međutim, nije želio iznositi više detalja. Očekuje se da će danas biti predani sudu.

Uhićenje svećenika i njegova partnera izazvalo je veliku pomutnju na području Don Benita gdje se nalazi župa. Kako javljaju španjolski mediji, radilo se o čovjeku kojeg su župljani dobro poznavali i poštovali.