Video. Autobus pun putnika strovalio se u provaliju u Crnoj Gori, više poginulih

U trenutku nesreće u vozilu je bilo tridesetak putnika

Prometna nesreća u Crnoj Gori
FOTO: Screenshot/YouTube

Najmanje dvije osobe su poginule, a više ih je ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se dogodila na cesti između Cetinja i Budve u Crnoj gori. Prema prvim podacima, autobus s tridesetak putnika sletio je s ceste na dionici između naselja Obzovice i Brajića.

Vozač autobusa je priveden u policiju. Liječnicima koji su prvi stigli na mjesto nesreće se požalio da je osjetio jaku bol u potiljku glave. Autobus je, kako je rekao, nakon toga u desnom zavoju udario u bankinu, probio zaštitnu ogradu i sjetio u provaliju.

Lakše ozlijeđeno 17 osoba

Lakše je ozlijeđeno 17 osoba, one su prevezene u bolnicu u Cetinje. Jedna teže ozlijeđena osoba je prevezena u Klinički centar u Podgorici, javlja portal Vijesti.me.

Uskoro bi autobus trebao biti izvučen iz provalije, nakon toga bit će poznato i ima li ispod vozila još putnika. Ozlijeđeni i poginuli koji su bili u olupini autobusa su izvučeni iz provalije. U tijeku je pretraga terena oko autobusa kako bi se utvrdilo je li netko ispao iz autobusa.

U autobusu nije bilo djece

Autobus je prevozio putnike na liniji Nikšić – Budva, a u njemu, prema zasad poznatim informacijama, nije bilo djece. Raslinje i gusto grmlje zaustavili su vozilo na oko 30 metara ispod magistrale. Na mjestu događaja su policajci, spasioci i državni tužitelj. Stigli su i pripadnici specijalne policije i vatrogasci kako bi pomogli u pretrazi i liječnicima oko skrbi o ozlijeđenima.

“Na magistralnoj cesti Cetinje – Budva dogodila se prometna nesreća uslijed čega je došlo do slijetanja autobusa ‘Papović’ s ceste. Sve raspoložive jedinice Uprave policije su na mjestu događaja, kao i službe Hitne medicinske pomoći i Direktorata za izvanredne situacije”, objavila je Uprava policije.