Video. Strašna eksplozija u talijanskoj hidroelektrani. Ima poginulih i ranjenih

Do eksplozije je došlo oko 15 sati u hidroelektrani blizu Bologne

FOTO: screenshot X

Tri su osobe poginule nakon eksplozije u hidroelektrani blizu Bologne, javlja La Repubblica. Do eksplozije je došlo oko 15 sati u hidroelektrani na jezeru Suviana, i to na dubini od 30 metara, rekao je gradonačelnik talijanskoj novinskoj agenciji.

“Izgleda da je požar izbio na minus devetom katu, elektrana je cijela ispod razine jezera, na dubini oko 30 metara”, rekao je za ANSA-u Marco Masinara, gradonačelnik Camugnana.

Razvoj događaja pratite u nastavku:


Promjena broja poginulih

Hitne službe i mediji prethodno su izvještavali kako su poginule četiri osobe. Međutim, vlasti su objavile nove, ispravljene informacije.

Naime, tri radnika su poginula, četiri nestala, a pet ih je ozlijeđeno i hospitalizirano. Tri su radnika prošla bez ozljeda. U trenutku eksplozije u postrojenju je bilo ukupno 15 radnika.

Potraga za nestalima je u tijeku.


Meloni se zahvalila hitnim službama

Na X-u, bivšem Twitteru, situaciju je komentirala premijerka Italije Giorgia Meloni.

“Sa strepnjom pratim strašne vijesti o eksploziji u hidroelektrani. Moju i sućut Vlade upućujem obiteljima poginulih i ozlijeđenih. Hvala vatrogascima koji su odmah intervenirali i ostalim spasiocima koji sada tragaju za nestalima”, napisala je Meloni.


Broj mrtvih raste

La Repubblica javlja kako je broj mrtvih porastao na četiri. Broj teško ozlijeđenih je porastao na pet, a tri osobe se i dalje vode kao nestale.

Gradonačelnik Camugnana rekao je kako je došlo do urušavanja potkrovlja, a spašavanje je otežano jer je ušlo puno vode.


Vatrogasci se spuštaju s bocama s kisikom

U akciji spašavanja sudjeluje preko 40 vatrogasaca. Gradonačelnik obližnjeg Castiglione de Pepolija, Maurizio Fabri, rekao je kako se vatrogasci spuštaju s bocama kisika.

“Zasad nema drugih informacija. Traže nestale koji bi trebali biti 30-ak metara ispod razine jezera”, rekao je.


Stalne eksplozije

Jedan od vatrogasaca je rekao kako čuje konstantne eksplozije. “Došao sam do 7 kata ispod površine jezera, dalje se ne može. Čuju se kontinuirane eksplozije, noge mi se tresu”, rekao je vatrogasaca.


Dim otežava pristup

Prema prvim, još uvijek djelomičnim informacijama, “radili su na turbinama, osoblje je unutra”. “Rečeno mi je da vatrogasci pokušavaju ući, ali imaju poteškoće”, dodao je.

Zapovjednik bolonjskih vatrogasaca Calogero Turturici rekao je za La Repubblicu kako dim otežava pristup. “Još uvijek ne znamo što je uzrokovalo eksploziju. Tamo se nalaze transformatori, ali u nedostatku dokaza ne možemo utvrditi uzrok”, rekao je.