VIDEO Goleme poplave u New Yorku, proglašeno izvanredno stanje

"Ulice su pretvorene u jezera", javila je novinarska ekipa Sky Newsa

Nakon izuzetno jakih kiša koje su pogodile sjeveroistočni dio Amerike, dijelovi New Yorka trenutno su potpuno poplavljeni, a stanovnici objavljuju snimke ulica prepunih vode. Podzemna željeznica je zatvorena, kao i više prometnica i dio aerodroma La Guardia.

“Ulice su pretvorene u jezera”, javila je novinarska ekipa Sky Newsa. Najgora situacija je u Brooklynu, javljaju stanovnici s terena, a šire se snimke popavljenih stanica podzemne.

Guvernerka savezne države New York Kathy Hochul proglasila je izvanredno stanje zbog padalina. “Ova oluja je opasna po život. Proglašavam izvanredno stanje u New Yorku, Long Islandu i dolini Hudson”, kazala je.

 

 

Na konferenciji za medije pridružio joj se i njujorški gradonačelnik Eric Adams. “Ovo nije gotovo, budite oprezni i ostanite doma”, kazao je. Kiša je privremeno oslabila, a zatim ponovno pojačala oko 13 sati po lokalnom vremenu. U prognozi je i za idućih nekoliko sati.

Jedna lokalna škola morala je evakuirati učenike, javlja The New York Times, dok su mnogima popavljena prizemlja i podrumi.