Video. Muškarac ukrao aviončić s aerodroma u Kaliforniji pa ga ostavio na plaži i pobjegao

Zadržan je u pritvoru uz jamčevinu od 10 tisuća dolara

FOTO: Screenshot/Henry K. Lee

Muškarac osumnjičen da je otuđio mali zrakoplov iz zračne luke u blizini San Francisca i potom ga ostavio na plaži u Half Moon Bayu, optužen je za krađu zrakoplova. Luiz Gustavo Aires (50) izjasnio se da nije kriv na saslušanju na kojemu se dogodio neočekivani obrat kada je zatražio da se sam zastupa.

Sudac je odbio zahtjev, presudivši da nije kvalificiran da djeluje kao vlastiti odvjetnik. Aires je zadržan u pritvoru uz jamčevinu od 10 tisuća dolara.

Aires se također suočava s tri prekršajne prijave za posjedovanje identifikacijskih isprava drugih osoba, nakon što su vlasti u njegovom ruksaku pronašle kreditne kartice i osobne dokumente tri druge osobe.

Avion pronađen neoštećen i prazan

Optužbe su uslijedile manje od tjedan dana nakon što su vlasti primile izvještaj o malom zrakoplovu koji je sletio u blizini ili na plaži u Half Moon Bayu, malom gradu na obali Kalifornije, južno od San Francisca.

Kad su policajci stigli na to područje pronašli su jednomotorni zrakoplov okrenut nosom prema tlu, ali neoštećen i prazan. Ubrzo su pronašli i pritvorili 50-godišnjeg muškarca iz Miamija koji je odgovarao opisu osobe viđene kako se udaljava od zrakoplova.

Vlasti kažu da je zrakoplov ukraden iz zračne luke Palo Alto nedaleko od San Francisca. Prema podacima Savezne uprave za zrakoplovstvo zrakoplov je registriran na instruktora letenja u Palo Altu.