Video. Zastrašujuć napad nožem pred školom u Dublinu: petero ozlijeđenih, među njima i troje djece

Napadača s nožem u rukama su svladali prolaznici koji su priskočili u pomoć ozljieđenoj djeci

FOTO: Twitter/screenshot

Petero ljudi, među kojima je troje djece, izbodeno je u Dublinu, javlja irska policija. Napadač je uhvaćen, piše The Irish Times.

Irska televizijska kuća RTÉ izvijestila je da su ozljede nastale ubodima nožem, a među stradalima su muškarac, žena i troje djece. Žena i jedna djevojčica su teško ozlijeđene, dok su muškarac i drugo dvoje djece u bolnici s lakšim ozljedama.

Napad pred školom

“Garda Siochana je u kontaktu s roditeljima sve troje ozlijeđene djece”, rekao je glasnogovornik policije i otkrio da se napad dogodio u blizini jedne škole. Mjesto događaja na Parnell Square Eastu je zatvoreno, a policiji u očevidu pomažu druge hitne službe.

Jedan od svjedoka napada je ispričao da je nekoliko osoba priskočilo u pomoć napadnutoj djeci i razoružalo muškarca. Osumnjičenom su uspjeli uzeti veliki nož iz ruke i baciti ga u travu na suprotnoj strani ceste.

O napadu se oglasila ministrica pravosuđa Helen McEntee. ”Duboko sam potresena užasnim napadom na troje nevine djece i ženu danas u Dublinu. Sve naše misli su s ozlijeđenima, posebno s djecom, njihovim roditeljima i obiteljima u ovom iznimno teškom razdoblju”, rekla je.