Video. Opsadno stanje na aerodromu u Hamburgu: muškarac autom upao na pistu, uzeo dijete za taoca pa pucao

Zračna luka je zatvorena za putnike, a letovi su otkazani

04 November 2023, Hamburg: Police cars and a special vehicle are parked at the airport. Hamburg Airport has been closed after a vehicle entered the premises. A gunman had broken through a gate with his vehicle and had already fired twice into the air, said a spokesman for the federal police on Saturday evening. Photo: Jonas Walzberg/dpa (Photo by Jonas Walzberg / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
FOTO: Jonas Walzberg/dpa (Photo by Jonas Walzberg / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Zračna luka u Njemačkoj zatvorena je nakon što je naoružani muškarac vozilom probio sigurnosnu ogradu. Savezna policija priopćila je da je naoružani muškarac svojim vozilom probio vrata zračne luke u Hamburgu i dvaput pucao u zrak iz oružja, izvijestili su lokalni mediji.

Policija je također rekla da ih je supruga tog čovjeka prethodno kontaktirala u vezi s mogućom otmicom djeteta, dodaju izvješća. Nekoliko njemačkih medija izvijestilo je da je muškarac imao dvoje djece u automobilu, ali iz policije su kasnije kazali da se radi o jednom djetetu.

Muškarac oteo majci svoje četverogodišnje dijete?

Glasnogovornica policije kaže da se najvjerojatnije radi o eskalaciji spora oko skrbništva nad djetetom. Navodno je muškarac protiv majčine volje odveo svoje četverogodišnje dijete koje živi s njom. Policija je u kontaktu s muškarcem, nastavila je glasnogovornica. Na licu mjesta nalazi se i policijski pregovarački tim koji se poziva u slučaju otmica.

Kako doznaje Bild, muškarac je parkirao auto točno ispod aviona koji je trebao letjeti. “Iz auta je izbacio dvije zapaljene boce, neke vrste Molotovljevih koktela”, rekao je Thomas Gerbert, glasnogovornik savezne policije.

Zračna luka zatvorena, letovi otkazani

Policija je na Twitteru objavila da se u zračnoj luci provodi “velika policijska operacija” s “velikim kontingentom hitnih službi”. “Trenutno pretpostavljamo da se radi o statičnoj talačkoj situaciji”, dodaju. Zračna luka je zatvorena za putnike, a letovi su otkazani. Što će dalje biti sa zračnim prometom ovisi o operativnoj situaciji, rekla je glasnogovornica zračne luke. Dosad je, dodaje, otkazano šest polijetanja i 21 slijetanje aviona.