Video. Potres snage 7.1 po Richteru na zapadu Kine. Prestravljeni ljudi u pidžamama istrčali u ledenu noć

Zabilježeno je 14 naknadnih potresa u blizini epicentra

FOTO: Screenshot YouTube / SCMP Clips

Potres magnitude 7.1 stupnjeva po Richteru pogodio je u utorak pogranično područje između Kine i Kirgistana, u kojem je zabilježeno nekoliko ozljeda i srušenih kuća, izvijestili su kineski mediji.

Potres se dogodio u 02:09 sati ujutro po lokalnom vremenu, prema podacima Kineske uprave za potrese, a pogodio je okrug Wushi u sjeverozapadnoj kineskoj regiji Xinjiang, planinskom graničnom području.

Od 4 sata ujutro zabilježeno je 14 naknadnih potresa u blizini epicentra, magnitude od 3.0 do 5.3 stupnjeva, prenose kineski mediji. Zbog potresa je obustavljen željeznički promet u regiji Xinjiang, a oštećeno je 27 vlakova.

Osjetili ga u Kazahstanu te Uzbekistanu

Kinesko ministarstvo za upravljanje hitnim situacijama priopćilo je da nekoliko odjela koordinira akcije pružanja pomoći, pa su tako stanovnicima osigurani pamučni šatori, kaputi, popluni, madraci, sklopivi krevet i peći za grijanje. U posljednja 24 sata Xinjiang je pogodilo nekoliko potresa.

Potres se osjetio i u Kazahstanu te Uzbekistanu. Stanovnici najvećeg kazahstanskog grada Almatija izašli su iz svojih domova, neki od njih odjeveni u pidžame, i okupili se vani unatoč hladnom vremenu. Trenutno nema izvještaja o šteti.