Preslatki dečkić zaglavio u automatu s igračkama, bio je oduševljen iako ga je izvlačila policija: 'Osjećao se kao kralj'

'U jednom trenutku je povikao 'besplatne igračke' i počeo ih bacati kroz otvor promatračima'

Dijete u aparatu s igračkama
FOTO: Screenshot/X,Queensland Police

Trogodišnji Ethan Hopper zaglavio se u aparatu s igračkama u trgovačkom centru Capalaba u gardu Brisbaneu u Australiji. Igrao se na aparatu, a onda odlučio popeti unutra kako bi sam uzeo igračku koja mu se svidjela.

Dijete je tako zapelo u napravi iz koje više nije znalo izaći. Ethanov otac Tim za lokalne medije je rekao da se sve dogodilo vrlo brzo. Odmah nakon što je dječak ostao zaglavljen, oko njih se okupila gomila ljudi, piše BBC.

“Ethan je privukao veliku pozornost. Nitko nije shvaćao u kolikoj bi mogao biti opasnosti. Ethan se počeo praviti važan misleći da je kralj. U jednom trenutku je povikao ‘besplatne igračke’ i počeo ih bacati igračke kroz otvor promatračima”, opisao je otac dječaka.

Pozvane hitne službe

Navodi da je prvo nazvao tvrtku koja proizvodi aparate s igračkama i oni su ga stalno ispitivali je li mu u aparatu ostao zaglavljen novac. “Ja sam im ponavljao da je jedino zaglavljeno u aparatu moj sin”, navodi.

Nakon toga, pozvane su hitne službe. Na teren je izašla i policija. Tijekom akcije spašavanja dječaka snimljen je i video u kojem daju upute mališanu da se pomakne u najudaljeniji kut aparata i pokrije oči.

“Policija je pozvana da spasi pustolovnog Ethana, koji se u subotu uvukao u stroj za igračke u trgovačkom centru Capalaba”, napisali su na X-u.

Na kraju su spasioci razbili staklo i oslobodili Ethana, koji se odmah našao u rukama svojih roditelja. Dječak je spašen neozlijeđen, a kao utjehu za pretrpljeni strah dobio je poveću igračku iz aparata.