Video. Putinov propagandist žestoko napao njemačku ministricu, nije poštedio ni Grlića Radmana: 'Budala'

Vladimir Solovyov poručio je ministrici vanjskih poslova da ''pusti brkove''

Na društvenim mrežama pojavila se snimka Putinovog propagandista Vladimira Solovjova kako napada njemačku ministricu vanjskih poslova Annalenu Baerbock. Spomenuo je u svom napadu i hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana.

Snimku Solovjovljevog napada na X-u je objavio savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko. ”Pažnja, Njemačka! Ruski propagandist Solovjov prijeti da će ‘Berlin gorjeti’ dok vrijeđa Annalenu Baerbock, njemačku ministricu vanjskih poslova. Odustaje od pretvaranja da je pristojan”, napisao je Geraščenko uz snimku.

Izvrijeđao ministricu

Na snimci se čuje Solovjev kako, između ostalog, Baerbock govori da je glupa. ”Vidjet ćeš kako će zbog tvoje pokvarene gluposti, Annalena Baerbock, Berlin gorjeti, a nad zgradom Reichstaga bit će zastava pobjede! Zato što si glupa žena koja pokušava osvetiti muža svoje bake, ali ne i svog djeda koji se borio protiv sovjetskih vojnika u Koenigsbergu. Pa, glupa idiotkinjo, to je sada Kalinjingrad”, rekao je Solovjov. Njemačkoj ministrici je poručio da ”pusti brkove”.

Spomenuo je, doduše ne imenom, i hrvatskog ministra Grlića Radmana. ”Možda te onda prestanu ljubiti iste budale kao što si i ti, poput nekih drugih europskih šefova diplomacija”, kazao je Solovjov referirajući se na snimku na kojoj se vidi da se Grlić Radman rukovao s Baerbock, a zatim se nagnuo da je poljubi, no ona je odmaknula glavu.

”Tko ti je dao pravo da baciš njemački narod u ovaj strašni požar rata? Nitko te nije izabrao, a na poziciji si samo zbog glupog Scholza”, zaključio je Solovjov.